Festivalde Balkan Ezgileri Mest Etti

Bu yil 60.si gerçeklestirilen Uluslararasi Bursa Festivali’nin bu aksamki konugu Barcelona Gipsy Balkan Orchestra oldu.

Festivalde Balkan Ezgileri Mest Etti
Bursa Büyüksehir Belediyesi adina Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) tarafindan, Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destekleriyle, Atis Sirketler Grubu ana sponsorlugunda gerçeklestirilen Bursa Festivali, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra’nin eglenceli müzikleriyle senlendi.

Konser öncesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi Genel Sekreteri Fehim Ferik ile Ipoint Acoustic Genel Müdürü Hakan Agalar, grubun vokali Margarita Abita ile gecenin sürpriz ismi Suzan Kardes’e festival özel plaketi sundu.

Suzan Kardes sürprizi

Grupla yolunun Beyoglu Kültür Yolu etkinliginde kesistigini belirten Balkan müziginin güçlü sesi Suzan Kardes, “Bursa’ya konser için geldiklerini ögrenince ben de en sevdigim kentlerden biri olan soydaslarimizin da yogunlukta yasadigi bu kente ve bu güzel festivale katilarak sürpriz yapmak istedim. Ancak bu grupla birlikteligimiz burada bitmeyecek. Renkli müziklerini ve Balkan ezgilerinin tüm Türkiye’ye birlikte yayacagiz” dedi.

60 yillik bu öyküyü basaranlari kutluyorum

Bursa festivaline uzun yillardir katildiginin ancak genelde sahne arkasinda oldugunu hatirlatan Kardes, “Bursa festivalinin nasil bir öykü oldugunu biliyorum. 60 yil bir festivali devam ettirebilmek muhtesem bir basari. Bursalilari alkisliyorum” diye konustu.

Ispanya’nin Barselona kentinde kurulan grup, Dogu Avrupa, Güney Amerika, Ispanya ve Orta Dogu bölgelerindeki müzikten ilham alarak kendi müzik tarzlariyla Bursali sevenlerinin karsisina çikti.

Klezmer müzigi, Jazz Manouche ve Roma müzigi dahil olmak üzere birçok müzikal etkiden de yararlanarak olusturduklari tarzlariyla, izleyenlere keyifli bir gece yasatan grup seyirciden büyük alkis aldi. 7 farkli ülkeden müzisyenin olusturdugu Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, renkli sahneleri ve hareketli sovlariyla Açikhava Tiyatrosu’nu costurdu. "Dere geliyor dere" sarkisini Türkçe seslendiren Italyan solist izleyenlerden büyük alkis aldi. New Saglik Grubu sponsorlugundaki konserde, sürpriz yaparak gruba katilan Balkan müziginin ünlü ismi Suzan Kardes de dinleyicilerle birlikte söyledigi "Ramo" ve "Vardar Ovasi" sarkilariyla hayranlarini costurdu.

Konserin yarisinda ünlü sarkici Suzan Ardes sürpriz yaparak sahneye çikarak 4 sarki seslendirdi.

Sahnedeki gruba da sürpriz olarak Atatürk ve Müzeyyen Senar’i anmak için ‘Vardar Ovasi’ni seslendirdi. Son bir sarki daha söyleyerek sahneyi gruba birakti.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra ve Suzan kardes, festivale katilanlara muhtesem bir müzik ziyafeti yasatti.
Kaynak: İHA