Elazig'da Turizm Masaya Yatirildi

Elazig’da düzenlenen toplantida il protokolü, tur acente sahipleriyle bir araya gelerek turizm konusunu ele aldi.

Elazig'da Turizm Masaya Yatirildi
Firat Kalkinma Ajansi (FKA) tarafindan sehrin turizm ekosistemine tanitilmasi amaciyla TÜRSAB Doga ve Kültür Tur Acenteleri ve tur rehberleri ile bir toplanti düzenlendi.

Vali Ömer Toraman, Belediye Baskan Yardimcisi Nazif Bilginoglu, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yogunlu, Elazig TSO Baskani Asilhan Arslan ve tur acente sahiplerinin katildigi toplantida, Elazig ve bölgedeki turizm ele alindi.

Muazzam bir cografyaya ve tarihe sahip olduklarini belirten Vali Toraman, “Biz de bunun çabasi içerisindeyiz. Yukari Firat Havzasi gerçekten çok güzel bir havzadir. Türkiye’nin belli bölgeleri turizmde ilerledi ama böyle bekleyen havzalar var. Bunlardan biri de Yukari Firat Havzasi. Elazig’da bir deprem yasandi ve arkasindan salgin yasandi. Elazig’in artik normal gündemine dönme ihtiyaci var. Kalkinma, üretme, gelismeye odaklanmaya çalisiyor. Turizmde de belli bir iddiasi olan bir ildir. Havzalarda bazen bir il tek basina yetmiyor. Birden fazla ili içerisine alan organizasyonlara ihtiyaç duyuyor. Bu konuda da is birligi yapmak istiyoruz, yalnizca Elazig olarak düsünmüyoruz” dedi.

FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yogunlu ise, “Önce bölgemizin potansiyelini analiz ettik. Daha sonra da turizm gruplarimiza yönelik çalismaya basladik. Bölgemizde doga turizmi gerçekten gelistirilmeye deger. Kentimiz, kültürümüzle birlestirildiginde bu bölgenin markalasabilecegini düsündük. Türkiye’de gerçekten çok önemli trekking turlari yapan acente sahipleri buradalar. Bu program ilimizin tanitimi içerikte olacak. Diger taraftan acente sahipleri buraya getirecekleri turlarin bir tür etütlerini yapiyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA