Baskan Okay Açiklamasi 'Bahtiyar Yokusu Turizmin Kalbi Olacak'

Dulkadiroglu Belediye Baskani Necati Okay, Bahtiyar Yokusu’na yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgi gösterdigini belirterek, “Tarihi dokusuna yeniden kavusan Bahtiyar Yokusu, Kahramanmaras turizminin kalbi olacak” dedi.

Baskan Okay Açiklamasi 'Bahtiyar Yokusu Turizmin Kalbi Olacak'
Tarihi Divanli Mahallesinde bulunan Bahtiyar Yokusu’nda 17’si tescilli 34 konagi restore ederek hizmete sunduklarini anlatan Baskan Okay, tarihi konaklarin gördügü ilgiden duyduklari memnuniyeti ifade etti.

Kahramanmaras’in turizm pastasindan hak ettigi payi alamadigini söyleyen Baskan Okay, tarihi ve kültürel degerlerin ortaya çikmasiyla bu durumun degistigine isaret etti.

Özellikle son yillarda ortaya koyduklari konak restorasyon çalismalariyla bu durumun tersine döndügünü bildiren Baskan Okay, “Göreve geldigimizde Kahramanmaras’in turizm potansiyeline dikkat çekmistik. Bu potansiyeli degerlendirme adina bir çok çalisma yapacagimizi beyan etmistik. Bugün geldigimiz noktada bu çalismalarin çogunlugunu tamamladik ve hizmete sunduk. Suanda sehrimize gelen ziyaretçilerin gezip, görecegi alanlarin sayisini artirmis durumdayiz. Özellikle Mutfak Müzesi ve Bahtiyar Yokusu bu konuda büyük bir fark olusturduk. Bahtiyar Yokusu sehrin tarihi dokusunu yansitan, insanlari kendine hayran birakan bir yapiya sahiptir. Burada restore ettigimiz konaklarda yasayan insanlar var. Bu husus Bahtiyar Yokusu’na ayri bir önem katiyor. Kahramanmaras’in turizm de daha da iyi yerlere gelmesi adina bu gibi çalismalari sürdürecegiz. Hatuniye Cami ve çevresinde de ayni çalismayi yapacagiz. Tüm bu projelerle birlikte Kahramanmaras turizm de hak ettigi konuma gelecek” dedi.

Kaynak: İHA