Pandemi Yasaklarinin Ardindan Trabzon'dan Ilk Haci Kafilesi Dualarla Ugurlandi

Pandemi yasaklarinin ardindan Trabzon’dan ilk haci adaylari hac farizasini yerine getirmek için kutsal topraklara dualarla ugurlandi.

Pandemi Yasaklarinin Ardindan Trabzon'dan Ilk Haci Kafilesi Dualarla Ugurlandi
Koronavirüs tedbirleri kapsaminda iki yildir yapilamayan hac ziyaretleri yeniden baslarken, Trabzon’dan ilk haci kafilesi bu sabah uçakla kutsal topraklara hareket etti.

263 kisiden olusan kafilede haci adaylari ve görevliler yer alirken, haci adaylari Trabzon Havalimanindan yakinlari tarafindan ugurlandi.

2018 yilinda yazildigini belirten haci adayi Ekrem Sahin yedeklerden çiktigini söyledi.

Sahin, "Izmr’de yazilmistim Trabzon’dan gitmek nasip oldu. Su ana kadar heyecanli degildim ama bu saatten sonra heyecan basladi" dedi.

Çok mutlu oldugunu kaydeden Ömer Aygün ise, "13 senenin üzerine çikti. Allah insallah güzel bir hacilik nasip eylesin. Iyi bir haci olup geliriz" seklinde konustu.

Haci adayi Numan Turhal da, "13 sene üzerine gidiyorum. Bir insanin heyatinda kendisi için yapabilecegi en güzel sey. Her sey gelip geçiyor ama bu kalici. Bir insan ölürken bunu yaptigi için asla pisman olmaz" diye konustu.

Ismi çiktiginda andan itibaren heyecanli oldugunu söyleyen Ahmet Çabuk, "2020 yilinda yilinda çikmisti. O zaman pandemi nedeniyle gidemedik. Bu seneye nasipmis" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA