Istanbul'un En Lezzetli Festivali Basliyor

Istanbul’un en lezzetli festivali olan “Uluslararasi Beyoglu Lezzet Festivali” basliyor. Galataport Saat Kulesi Alani’nda 15-19 Haziran tarihleri arasinda düzenlenecek festivalde, gastronomi alaninda birçok etkinlik gerçeklestirilecek. Festival, Türk mutfaginin tüm dünyaya tanitilmasinin yani sira dünya mutfaklarini da yakindan tanima firsati sunacak.

Istanbul'un En Lezzetli Festivali Basliyor
Türk ve dünya mutfaginin farkli lezzetleri, kültür sanatin merkezi Beyoglu’nda bir araya geliyor. Beyoglu Belediyesi’nin ev sahipliginde bu yil ilk defa genis katilimla gerçeklestirilecek olan “Uluslararasi Beyoglu Lezzet Festivali” için geri sayim basladi.

15-19 Haziran tarihleri arasinda Istanbul’un gözbebegi Galataport Saat Kulesi alaninda gerçeklesecek festivalde, Türkiye’den Azerbaycan’a, Rusya’dan Belarus’a, Brezilya’dan Italya’ya kadar 15 ülkenin yöresel lezzetleri bir araya gelecek. Bes gün sürecek festival; mutfak workshoplari, paneller, atölyeler, ödüllü yemek yarismalari ve birbirinden degerli sanatçilarin sahne alacagi konserlerle konuklarina kültür ve lezzet sölenini doyasiya yasama firsati sunacak.

Ruhunu Beyoglu’nda Besle

“Ruhunu Beyoglu’nda Besle!” temasiyla gerçeklestirilecek festival, Beyoglu’nun multikültürel yapisina uygun bir sekilde düsünülmüs, mutfak etkinliklerinin yani sira Istanbul’un tarihi ve kültürünü de konuklarina hissettirecek. Birçok ülkenin konsolosluklarinin katilimi ile gerçeklestirilecek festival, yerli ve yabanci binlerce konugu agirlayacak.

15 ülkenin yöresel lezzetleri Beyoglu’nda bulusacak

Festival içerisinde, dünya mutfaklarini tanima ve Türk mutfagini dünyaya tanitmak için olusturulan standlarda; Azerbaycan, Belarus, Brezilya, Fas, Malezya, Libya, Lübnan, Kuveyt, Endonezya, Hindistan, Italya, Meksika, Rusya ve Tacikistan baskonsolosluklari yer alacak. Konuklar, bu stantlari ziyaret ederek, diledikleri ülkelerin mutfaklari hakkinda yakindan bilgi alabilecekler.

Mutfak workshoplari, konserler ve yarismalarla dolu dolu bir festival

Bu bes günlük festival, konuklarini mutfak workshoplari, paneller, atölyeler, ödüllü yemek yarismalari ve birbirinden degerli sanatçilarin sahneleriyle bulusturarak, uluslararasi alanda yanki uyandirmayi hedefliyor. Festival, 15 Haziran Çarsamba Pamela ve Ümit Besen, 17 Haziran Cuma Derya Ulug, 18 Haziran Cumartesi Ekin Uzunlar ve 19 Haziran Pazar günü Dolapdere Big Gang gibi çok sevilen isimlerle de essiz müzik deneyimini Galataport’a tasiyacak.
Kaynak: İHA