Bitlis'te Bir Ilk Olan 'Kolaylastirma Poliklinigi' Hayata Geçirildi

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesinde polikliniklerde sira bulamayan vatandaslar için kolaylastirma poliklinigi açildi.

Bitlis'te Bir Ilk Olan 'Kolaylastirma Poliklinigi' Hayata Geçirildi
Tatvan Devlet Hastanesi ilde kaliteli ve genis kapasitesi ile bölge halkina hizmet vermeye devam ediyor. Bitlis Il Saglik Müdürlügü isbirligiyle planlanan "Kolaylastirma Poliklinigi" projesi ilde ilk defa hayata geçirildi. Kirsal yerlesim yerlerinden ve uzak sehirlerden hastaneye gelerek farkli alanlarda sira bulamayan hastalar için kolaylik saglayacak poliklinik hizmetinde günde onlarca hasta tedavi ediliyor. Kadin dogum, dahiliye, ortopedi gibi farkli alanlarda sira bulamayan vatandaslar poliklinikte doktor tarafindan tedavi edilerek acil durum halinde ilgili polikliniklere yönlendiriliyor. Projenin amacinin uzak yerlesim yerlerinden gelerek hastanede sira bulamayan hastalarin magdur olmamalari için hayata geçirdiklerini söyleyen Tatvan Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanli, Bitlis ilinde ilk defa böyle bir projeye imza attiklarini söyledi.



Bitlis ilinde ilk defa böyle bir projenin hayata geçirilmesinde Il Saglik Müdürlügünün desteklerinin fazla oldugunu belirten Bashekim Reyhanli, “Çok yogun bir hastane oldugumuz için genis bir alana da hitap etmekteyiz. Bazen polikliniklerimde yogunluklar yasanmaktaydi. Biz de buna bir çözüm bulmak adina çok uzak gelen hastalarimiz magdur olmasin ve muayene olmadan geri dönmesinler diye Il Saglik Müdürlügümüzün önerisi ile kolaylastirma poliklinigi açmaya karar verdik. Hastanemizde aktif olarak hizmet vermekteyiz. Farkli branslarda sira bulamayan hastalarimizi orada bir hekim tarafindan tedavi ediliyor. Hastalari bir süzgeçten geçiriyor ve ilgili bransin görmesi acil olan hastalari ayiriyoruz. Gerekli uzmanin poliklinigine yönlendiriyoruz. Bu anlamda sira bulamayan hastalarin tedavisinin aksamamasi konusunda güzel bir basari yakalamis olduk. Günde yaklasik 100 hastaya kolaylastirma polikliniginde hizmet veriyoruz. Bitlis’te ilk defa hayata geçirdigimiz bu projede Saglik Müdürlügümüzün önerileri ve destekleri çok büyük” dedi.

Kolaylastirma poliklinigi ile hastalara sifa vesilesi olmaya devam edeceklerini dile getiren Doktor Mustafa Alici, "Poliklinigimizde bulundugumuz konum itibariyle vatandaslarimizin bir kismi köyde ve kirsal yerlerde yasiyor. Bundan dolayi hastaneye gelirken hem gelis saatleri hem de randevu sisteminden daha iyi faydalanmalari için bu poliklinigi açmis bulunuyoruz. Randevu bulamayan ve poliklinikte hizmet alamayan vatandaslarimiza böylelikle islerini kolaylastirmis bulunuyoruz. Ilk olarak bizde muayene oluyorlar. Bizler de uygun gördügümüz hastalari uygun gördügümüz polikliniklere gönderiyoruz. Acil müdahale gerektiren durumlarda acil servisimiz hizmet veriyor. Yeri geldigi zaman bizler burada yeri geldigi zaman da acil servisinde müdahalemizi yaparak hastalarimizin sifa vesilesi olmaya devam ediyoruz” dedi.

Memlekette böyle bir poliklinigin açilmasinin güzel oldugunu söyleyen Gülsüm Tuna adli vatandas ise “Birkaç gün önce yere düsme sonucunda bilegimi incittim ve bundan dolayi hastaneye geldim fakat sira bulamadim. Bana yeni Kolaylastirma Poliklinigi açildigini söylediler. Ben de geldim ve buradaki doktor ve hemsire sag olsunlar çok yardimci oldular. Muayene oldum ve ilaç yazdilar. Memleketimizde böyle bir poliklinigin açilmasi gerçekten güzel bir sey. Çünkü köylerde ve uzak yerlerde yasayan insanlarin buraya gelip te tekrar evlerine bos dönmeleri güzel olmaz. Bundan dolayi bu poliklinigi açtiklari için emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA