Büyüksehirin Tarim Projeleri Genç Kusaga Yön Veriyor

Tarimin önemini asilamak ve gelecek nesillere tarimsal üretimi aktarmak adina baslatilan ‘Uygulamali Tarim Tanitim Gezisi’ projesi çerçevesinde yaklasik 500 ögrenci büyüksehirin tarim alanlarini ziyaret etti.

Büyüksehirin Tarim Projeleri Genç Kusaga Yön Veriyor
Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nin hayata geçirdigi ve tüm Türkiye’nin tarimsal üretim gelecegine örnek teskil eden tarim projeleri gelecek nesiller için vitrine çikti. Sakarya Kent Konseyi ve Il Milli Egitim Müdürlügü ile ortaklasa hayata geçirilen ve ilk etapta 12 ortaokuldan yaklasik 500 ögrencinin katildigi ‘Uygulamali Tarim Tanitim Gezisi’ ile büyüksehirin tarimsal üretim proje alanlari genç nesiller için gelecek adina yol gösterici oldu. Çilek Tarlasi, Melen Botanik Vadisi, Seracilik Mükemmeliyet Merkezi, Damizlik Manda Üretim Tesisi, Yanik Fidan Üretim Tesisi, Acarlar Longozu, UTÇEM Meyve Bahçesi, Sokak Hayvanlari Rehabilitasyon ve Bakim Merkezi, Istiridye Mantari Yetistirme Merkezi, Salep ve Safran Üretim alanlarini 5 gün boyunca gezen ögrenciler, üretim asamalari noktasinda kendilerine eslik den uzmanlardan bilgi aldi.

Konuya iliskin olarak Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Proje alanlarimizi ziyaret eden ögrenciler düsünen, düsündüklerini uygulayan ve en önemlisi de yeteneklerini kesfederek onlari gelistirmeleri gereken bir dönemdeler. Özellikle pandemi döneminde ve suan dünyanin çesitli noktalarinda devam eden savaslarda gördük ki tarimsal üretimde kendine yeterlilik ülkeler için hayati önem arz ediyor. Anadolu her mevsimin ayni anda yasandigi tarih boyunca bereketli topraklariyla nam salmis bir kara parçasi. Bu bereketi gelecek nesillere aktaramadiktan, üreten nesli devam ettiremedikten sonra bunun bir anlami maalesef yok. Baskanimiz Ekrem Yüce’nin mihmandarligi ile baslattigimiz tarimsal projelerimizin bir kismini tamamladik ve üretim asamalari bereketli bir sekilde devam ediyor. Bu proje alanlarimizi ilk etapta sehrin genç nesilleri ile bulusturuyoruz ve onlara üretim bilincini asilamayi hedefliyoruz. Büyüksehir Belediyesi olarak yapmis oldugumuz ve son teknoloji ile donattigimiz tarimsal üretim tesislerimiz ilk etapta yaklasik 500 ögrenciye kapilarini açti. Tüketimin hüküm sürdügü bu dönemde gençlerimize tarimsal üretimi asilamak istiyoruz ve gelecek adina üretimin bir parçasi haline gelmelerini hedefliyoruz. Projelerimizi tüm sehre ve tüm yas gruplarina tek tek tanitabilmek adina organizasyonlarimiz devam edecek” denildi.
Kaynak: İHA