Uluslararasi Sanat Çalistayi Sona Erdi
Toros Üniversitesi ve Akdeniz Belediyesi isbirligi ile düzenlenen Uluslararasi Sanat Çalistayi sona erdi.

Çalistayin küratörlügünü yapan Prof. Dr. Ugurcan Akyüz, törenin açilisinda yaptigi konusmada, “Gayet verimli, keyifli ve amacina uygun bir çalistay oldu. Üniversitemizin akademik personelinin yani sira birçok ögrenci de bizle birlikte resimler yapti. Bu zaten çalistayin amaçlarindan biriydi. Ögrenci, hoca ve usta birlikte nasil sanat yapabiliyor, bunu çalistayimizda göstermis olduk. Katilimcilarla birlikte farkli boyutta ve teknikte resimler yaptik. Resimler önümüzdeki haftadan itibaren bir hafta süreyle sergilenecek. Toros Üniversitesi çatisi altinda ve Akdeniz Belediyesinin destekleriyle gerçeklestirdigimiz bu eserlerimizi, ümidimiz odur ki, insallah müzeyle taçlandiririz” dedi.
Rektör Prof. Dr. Ariöz de çalistayda somut ürünler ortaya çiktigini belirterek, “Bundan sonra bunu gelenek haline getirip müzemizi açmayi hedefliyoruz. Çok kisa sürede bu çalistayi planladigimiz için belki çok fazla kisiye ulasamadik. Bundan sonrakilerde daha önceden planlayarak yaptigimizda daha iyi sonuçlar alacagimiza eminim. Tasin altina elini gönüllü olarak koyan herkese çok tesekkür ediyoruz. Kim Yoong hocamiza da çok tesekkür ediyoruz. Bizim yaptigimiz her seye hiç laf söz etmeden ortak oldu. Bizim için çok kiymetli bir hocamiz” diye konustu.
Akdeniz Belediye Baskani Gültak ise “Toros Üniversitesine çok tesekkür ediyoruz. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz. Sanatsal faaliyetlerde veya diger konularda bir belediye baskani olarak gücüm yettigi kadar her seye yardim etmeye hazirim. Bir seylere baslamak önemli; bir seylere basladik devami gelir diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.
Konusmalarin ardindan katilimcilara ve Baskan Gültak’a plaket ve katilim belgesi takdim edildi.
Çalistayda yapilan resimler bir hafta boyunca 45 Evler Kampüsü bahçesinde sergilenecek.
