Mardin'de Songur Ailesinin 25 Yillik Husumeti Barisla Sonuçlandi

Mardin’in Kiziltepe ilçesinde yasayan Songur ailesi arasinda 25 yildir süren husumet kanaat önderlerinin tesebbüssüyle barisla sonuçlandi.

Mardin'de Songur Ailesinin 25 Yillik Husumeti Barisla Sonuçlandi
Kiziltepe’de amca çocuklari arasinda 25 yil önce çikan silahli kavgada 5 kisi hayatini kaybetmis çok sayida da yarali olmustu. Akraba aileler arasinda 25 yil önce baslayan husumet is insani Davut Dündar ve kanaat önderlerinin girisimleriyle barisla sonuçlandi. Songur ailesi için Kiziltepe’de bir dügün salonunda baris yemegi verildi.

Programa Kiziltepe Kaymakami Hüseyin Çam, Davut Dündar, Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Baskani Cemil Aydogan ve çok sayida davetli katildi.

Barisa sahitlik etmenin mutlulugunu yasadigini ifade eden Kaymakam Çam, “Bugün hayirli bir is için buradayiz. Böyle hayirli islerin olmasi bizi ziyadesiyle memnun etmektedir. Öncelikle bu hayira vesile olanlara tesekkür ediyorum. Gönlü yikmak Allah’in evini yikmakla es degerdir. Gönül yapmak ise bu birligi beraberligi saglamak, küskünleri baristirmak önemlidir. Hadiselerin neticesini güzellige neticelendirmek ise bir o kadar önemli bir o kadar kutsal bir vazifedir. Bu güzelligin ortaya çikmasinda Songur ailelerine çok tesekkür ediyorum. Bu barisin saglanmasinda büyük emek saglayan Dündar ailesine de çok tesekkür ediyorum. Duamiz ve niyazimiz sudur; insallah bundan sonraki süreçte ilimiz, ilçemiz ve bölgemizde bu tarz üzücü hadiseler cereyan etmez. Var olan hadiseler de insallah barisla sonuçlanir. Songur ailesine hayirli ugurlu olsun diliyorum. Sizi size Allah’a emanet ediyorum” dedi.



Iki yildir baris saglansin diye ugrasti

Taraflarin barismasi için iki yildir ugrasan Davut Dündar, “25 yildir böyle bir olaylari vardi. Biz de Dündar ailesi olarak baris için katilim sagladik. Rabbim barisi kismet etti. Biz de ugrastik Rabbim sonuçlandirdi. Yan yana geldiler, çok sevinçli ve heyecanliyiz. Rabbim Müslümanlarin arasina hiçbir zaman darginlik sokmasin” diye konustu.

Kaynak: İHA