Yurtdisindan Gelen Ögrenciler Manisa Ticaret Borsasini Ziyaret Etti

Manisa Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Sadik Özkasap, Avrupa Birligi Projeleri Erasmus+ Programi Okullar arasi Degisim Ortakliklari (KA 229) faaliyeti çerçevesinde yurtdisindan Manisa’ya gelen ögrencileri agirlayarak bilgiler verdi.

Yurtdisindan Gelen Ögrenciler Manisa Ticaret Borsasini Ziyaret Etti
Avrupa Birligi Projeleri Erasmus+ Programi Okullar arasi Degisim Ortakliklari (KA 229) faaliyeti çerçevesinde "Antik Çaglardan Günümüze Demokrasi Yolculugu" adli projenin bir sonraki etabi çerçevesinde Manisa’ya gelen Litvanya, Italya, Ispanya ve Yunanistan’dan ögretmen ve ögrenciler Manisa Ticaret Borsasini ziyaret ederek Yönet Kurulu Baskani Sadik Özkasap’tan bilgi aldi.

Manisa Ticaret Borsasi Genel Sekreteri Mutlu Karakas’in sunumuyla baslayan programda Yönetim Kurulu Baskani Sadik Özkasap heyete basta Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü ve Manisa Mesir Macunu olmak üzere kente özgü ürün ve sembollerden olusan hediyeler verdi.

Baskan Özkasap, yürütülen proje ile ilgili olarak “Inaniyoruz ki etkinliginiz, tarihi, geleneksel ve kültürel farkliliklarimizin insanligin ortak zenginligi oldugunun daha iyi anlasilmasina, demokrasi ve çagdaslik gibi ortak degerlerimizin ise sürekli geliserek köklesmesine katki saglayacaktir” dedi.

Manisa Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Sadik Özkasap konusmasinda, Manisa Ticaret Borsasinin faaliyet alaniyla ilgili bilgiler verdi. Manisa Ticaret Borsasi Anadolu Lisesiyle her zaman gurur duyduklarini ve basarili projelerin içinde yer alan okulu her daim desteklediklerini ifade eden baskan Özkasap Manisa Ticaret Borsasi Anadolu Lisesi ögrencilerinin AB Projelerinde yer almasinin gururunu yasadiklarini ifade etti.

Heyet adina konusan Litvanyali Proje Ögretmenlerinden Birüte Sinkevicine misafirperverlikleri için Manisa Ticaret Borsasina tesekkür etti. Yürütülen projenin dünya demokrasisi adina çok önemli bir proje oldugunu ifade eden Sinkevicine, “Bu proje sayesinde düzenlenen etkinliklerde her ortak ülke demokrasi ile ilgili hazirladiklari sunum ve videolari paylasti, kültürel ve sosyal aktiviteler ile kültürler arasi diyaloglar kuruldu. Umarim bu diyaloglar sonsuza kadar devam edecek” diye konustu.

Etkinlikte söz alan Ispanyol ögrenci Carmen Gonzales Palomares ise proje içinde yer alan tüm ögrenciler adina Manisa Ticaret Borsasina tesekkür etti. Projenin antik çaglardan bugüne bir zaman tüneli niteliginde oldugunu kaydeden Palomares Manisa gibi önemli bir kentte olmaktan mutluluk duydugunu ifade etti.

Proje ögrencilerinden Manisa Ticaret Borsasi Anadolu Lisesi Ögrencisi Liva Nur Ergin ise Litvanya- Ispanya ve Yunanistan’da gerçeklestirilen proje etabinin Türkiye ve Manisa ile devam ettigini son etabin ise Italya’da tamamlanacagini söyledi.



Yapilan konusmalarin ardindan toplu fotograf çekilmesi ve üzüm sirasi ikrami ile tamamlanan program sonrasinda AB Projesi Ögretmen ve Ögrenci heyetine tarihi Yeni Han’da kentin bir diger simgesi olan Manisa Kebabi ikram edildi.

Ziyarette Manisa Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Sadik Özkasap, Baskan Yardimcisi Hüseyin Senay, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ersaygi, Meclis Üyesi Serkan Tok ve Disiplin Kurulu Üyesi Kenan Unat hazir bulundular.
Kaynak: İHA