Kumru Yuvasini Öyle Bir Yere Yapti Ki Görenler Hayrete Düsüyor

Kocaeli’de bir sinifta bulunan projeksiyonun üzerine yuva yapan kumru, miniklerle birlikte derse giriyor. Kumruyla birlikte islenen dersler ise renkli görüntülere sahne oluyor.

Kumru Yuvasini Öyle Bir Yere Yapti Ki Görenler Hayrete Düsüyor
Darica ilçesinde bulunan Aslan Çimento Ilkokulu’nun 4. sinifinda ilginç bir olay yasandi. Ögrencilerin ara tatile girmesiyle birlikte açik birakilan pencereden sinifa giren kumru, tavanda bulunan projeksiyonun üzerine tek tek agaç dallari tasiyarak yuva yapti. Burada yumurtlayan kumru, daha sonra siniftan disariya çikmayarak, yavrularinin yumurtadan çikmasini bekledi. Tatilin bitmesiyle birlikte ders sirasinda sinifta uçan kusu gören ögretmen ve ögrenciler, neye ugradiklarini sasirdi. Kusun içeriye nasil girdigini anlayamayan sinif ögretmeni ve ögrenciler, projeksiyonun üstüne baktiklarinda kumrunun kurdugu yuvayi fark etti. Kumrunun yumurtalari oldugunu ve kuluçkaya yattigini gören ögrenciler, kusu hiç rahatsiz etmeyerek kendileriyle birlikte kalmasini istedi. Ögrenciler, simdilerde dersleri kuslar ile birlikte isliyor. Aksam okul çikisinda da okul yönetiminin pencereleri açik birakmasiyla birlikte kumrular rahatça disariya çikip yeniden sinifa dönebiliyor. Kumruyla birlikte islenen dersler ise renkli görüntülere sahne oluyor.

"O artik bizim sinifimizin kusu"

Kumruyu çok sevdigini söyleyen Ömer Efe Dede isimli ögrenci, "Esi dal getiriyor, yuvaya koyuyor. Biz ismini ‘Kizil Kumru’ koyduk. Kumru böyle derste uçuyor, bizi bazen ürkütüyor ama biz onu artik seviyoruz. O artik bizim sinifimizin kusu. Rengi biraz kizil oldugu için ismini ‘Kizil Kumru’ koyduk. Biz onlara burada bakacagiz ama acaba kuslar uçmayi burada mi ögrenecek onu tam bilmiyoruz" dedi.



"Mutluyuz"

Kizil Kumru’nun sürpriz sekilde geldigini anlatan Ecrin Fidan, "Projeksiyonun üstüne yuva yaptigini gördük. Ögretmenimizle birlikte yuvasina baktigimizda yumurtalarinin oldugunu fark ettik. Sinifimizda böyle bir durum oldugundan dolayi çok mutluyuz. Yumurtadan çiktiklarinda arkadaslarimiz ile birlikte isimlerini seçecegiz. Yuvalarini bozmayacagiz ve onlari koruyacagiz. Ögretmenimiz çok iyi bir insan oldugundan hiç kizmadi. Yuvalarinin burada kalmasina izin verdi" diye konustu.



"Merhamet duygularini asiliyoruz"

Ögrencilere sefkat ve merhamet duygularini asilayabilmek için okulda kuslara sahip çiktiklarini, onlara kucak açtiklarini vurgulayan Aslan Çimento Ilkokulu Müdürü Okan Yazici, "Çocuklarimiz, degerler egitimini içsellestirip derslerini isliyorlar. Ögretmenimiz Erol Yurtsever’in çabalari dogrultusunda kuslarimizi insallah yumurtasindan yavrularini çikaracak. Bizler de çocuklarla bu konuyu içsellestirecegiz" seklinde konustu.



"Aksam giderken pencereleri açik birakiyoruz"

Kusu sinifta görünce çok sasirdiklarini ifade eden sinif ögretmeni Erol Yurtsever de, su ifadeleri kullandi:

"Sinifimiza böyle kusun yuva yapmasi bizi mutlu etti. Daha sonra bu süreci izlemeye basladik. Yuvasini bozmadik, aksam giderken pencereleri açik biraktik. Her gün burada oturuyor, çikip besleniyor sonra tekrar gelip oturuyor. Sinifin içinde dolasiyor. Daha sonra birkaç gün sonra yine bir seye sahit olduk, esi oldugunu fark ettik. Yine otururken pencereden esi geldi ve nöbet degisimi yaptilar. Esi yumurtalarin üzerine oturdu, sonra digeri disari çikip, beslenip, tekrar geldi. Yavrulari bekliyoruz, yaklasik 3-4 gün sonra yavrularinin çikacagini düsünüyoruz. Çok mutluyuz, ögrencilerimiz çok heyecanli. Projeksiyonumuzu da kullanmiyoruz. Çünkü onun verecegi isik ve isinin yumurtalari bozacagini düsünerek kullanmiyoruz."
Kaynak: İHA