Kars Kalesi'nin Girisindeki Istinat Duvar Yikildi

Kars Kalesi’nin arka giris yolu üzerindeki istinat duvari yikildi.

Kars Kalesi'nin Girisindeki Istinat Duvar Yikildi
Kars’ta her gün yüzlerce yerle ve yabanci turistin ziyaret ettigi Kars Kalesi’nin arka giris yolundaki istinat duvarinin bir kismi yikildi. Asiri yagmurlardan dolayi yikilan duvarin taslari yola döküldü.

Kars Kalesi’nin yolu üzerindeki asirlik istinat duvarlarinin birçogunun yikildigina dikkat çeken vatandaslar, yetkililerden istinat duvarlarini restorasyon yaptirmalarini istedi.

Yagan yagmur ve olumsuz hava kosullarindan dolayi geçen zaman içerisinde kalenin giris yolundaki istinat duvarlarinin birçogunun zarar gördügünü ifade eden vatandaslar, “Bu duvarlar bir asirdir sapsaglam ayakta duruyor. Geçen süre içerisinde bakim ve tadilatlari yapilmayan duvarlari birçogu yikilma tehlikesi yasiyor. Tam kale giris yolu üzerindeki istinat duvari yikildi. Buna çözüm bulunmali, bu sekilde giderse duvarinin tamami yikilacak. Çünkü birçok kismi taslar yola dogu kaparmis bulunuyor” dediler.

Kars Kalesi’nin arka girisinde bulunan istinat duvarlari, harç kullanilmadan üst üste konularak yapilmasina ragmen bir asirdir, sapasaglam ayakta duruyor. Hiç kimsenin bakim onarim yapmadigi duvarlar zamana yenik düsüyor.

Kars Kalesi’nin arka girisinde yikilan istinat duvarinin ne zaman yapilacagi ise bilinmiyor. Vatandaslar yetkilerden duvarlarin birçogunda hasar bulundugunu belirterek, biran önce duvarlarin tadilatinin yapilmasi gerektigine dikkat çektiler.
Kaynak: İHA