Kahramanmaras'in Doga Harikasi Açiklamasi 'Kanlibüvet'

Kahramanmaras’taki Kanlibüvet kanyonu dogasi, soguk sulari ve göletiyle essiz görüntüler sunuyor.

Kahramanmaras'in Doga Harikasi Açiklamasi 'Kanlibüvet'
Andirin’a bagli Emirler Köyünde bulunan Kanlibüvet kanyonu, çevresindeki daglardan çikan kaynak sulari ile besleniyor. Yesil ve mavinin renk cümbüsüne dönüstügü bölge, temiz havasi ile ilgi çekiyor. Yakin zamanda kesfedilen bölge, özellikle berrak suyu ile dikkat çekiyor. Türkiye’nin farkli bölgelerinden ziyaretçilerini agirlayan bölge yaz mevsiminde vatandaslarin ugrak yerlerinden biri olarak gösteriliyor.

Dogal güzellikleri ile Andirin’in önemli bir yer oldugunu ifade eden Cemal Aksoy, “Andirin ilçesinde Çinargeçidi, Kayranli ve Kirksuyu gibi önemli dogal yeleri vardi. Kanlibüvet’in ise soguk suyu ve temiz havasi var. Buraya gelen vatandaslardan çevreye çöp atmamalarini istiyoruz” dedi.

Kanlibövet’i görmek için Erzurum’dan geldigini söyleyen Orhan Isçi ise “Andirin’dan 10 kilometre uzaklikta ve güzel bir köy yolundan geçip geliyoruz. Adeta sakli cennet bu tür yerlerin daha temiz kullanilmasi gerekir. Insanlardaki çevre bilincinin de gelismesi ve daha da güzellestirilmesi gerekir” diye konustu.

Kaynak: İHA