IBB Yaya Yolunu ISPARK' A Çevirdi Açiklamasi Esnaf Yolu Saksilarla Kapatti

Ümraniye’de, IBB tarafindan trafige kapatilarak yaya yolu yapilacagi söylenen alana ISPARK kuruldu. Çevre esnafiysa magdur oldugunu belirterek ISPARK girisini, forklift makinasiyla tasidigi saksilarla kapatti. ISPARK girisini kapatan esnaf eylem yapti.

IBB Yaya Yolunu ISPARK' A Çevirdi Açiklamasi Esnaf Yolu Saksilarla Kapatti


Ümraniye’de trafik akisi olan caddeyi kapatarak yaya yolu yapilacagini belirten Istanbul Büyüksehir Belediyesi, çalismalarin tamamlanmasiyla birlikte alani ISPARK’a çevirdi. Yapilan düzenleme sonrasi çevre esnafi magdur oldugunu belirterek alanin yaya yoluna çevrilmesini istedi. Bir grup esnaf, getirdikleri forklift araciyla tonlarca agirliktaki saksilari ISPARK önüne koydurarak girisleri kapatti.

“ISPARK girisini kapattik”

Konuyla ilgili gerekli sikayetlerde bulunduklarini ancak geri dönüs alamadiklarini belirten çevre esnafi Abdurrahman Demir, “Biz aylardir bu sorunla ugrasiyoruz. ISPARK yaya yolu dedigi yeri araçlarla isgal etti. Buradaki agaç yogunlugu bizim islerimizi etkiledi. Bizde bu sebeple ISPARK girisini kapattik. Biz bu konu için gerekli yerlere müracaat ettik. Kimse bize yardimci olmadi. Bizde esnaf arkadaslarla bir karar alarak burayi araç girisine kapattik. Biz burada otopark istemiyoruz. Yaya yolu olacagi söylenen alana ISPARK yapmak ne kadar dogru” diye konustu.

Kaynak: İHA