Halk Pazarinda Sebze Fiyatlari Düsüyor

Kayseri’de halk pazarlarinda satilan sebzelerin fiyatlarindaki düsüs sürüyor.

Halk Pazarinda Sebze Fiyatlari Düsüyor
Kayseri’de haftanin her günü kentin farkli noktalarinda açilan halk pazarlarinda satilan sebzelerin fiyatlari düsüyor. Yaz aylarinin yaklasmasiyla birlikte yaz meyveleri de kendilerini pazar tezgahlarinda göstermeye basladi.

Meyvede artisin, sebzede ise düsüsün oldugunu söyleyen pazarci Furkan Magara, “Pazarci Furkan Magara, “Sebze ve meyve karisik olarak satiyoruz. Sebzede çok fazla bir düsüs var. Meyve yükseliste. Yeni gelen ürünler var. Meyve su anda yüksek seyrediyor. Salatalik 2,5-3 TL, patlican 10 TL, biber 10 TL, domates biraz yüksek 15-20 TL civarinda satiliyor. Meyveye gelecek olursak, karpuz aylardir düsmüyor 15 TL’ye tezgahlarda satiliyor ve su anda mevsiminin çok üzerinde. Meyvenin fiyati biraz yüksek” ifadelerini kullandi.

Meyve fiyatlarinin yüksek olmasinin sebebinin tezgahlarda yeni yer almasinin oldugunu ifade eden Magara, “Yerli karpuzumuz çikmadi. Iran’dan geliyor, mesafe biraz uzun o yüzden karpuzun fiyati yüksek. Yine kayisinin ilk haftasi yani yüksek ama normal görüyoruz. Ileriki zamanlarda düsmesini umut ediyoruz. Sebzede kisin böyleydi ve düstü. Havalarin isinmasiyla düser diye düsünüyoruz. Vatandaslarimizi her daim pazarlara davet ediyorum. Yani fiyatlar manava ve markete göre çok uygun” dedi.

Kaynak: İHA