Esenli Meydani Törenle Hizmete Açildi

Akdeniz Belediyesinin, Esenli Mahallesinde yaptigi ve vatandaslarin dügün, nisan, sünnet, taziye, festival ve asker ugurlamasi gibi etkinliklerini düzenleyebilecekleri, içinde oyun ve spor gruplarinin da bulundugu Esenli Meydani, düzenlenen törenle hizmete açildi.

Esenli Meydani Törenle Hizmete Açildi
İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Esenli Meydani açilis törenine, Akdeniz Kaymakami Muhittin Pamuk, İçel Milletvekilleri Zeynep Gül Yilmaz ve Haci Özkan, AK Parti Il Baskani Cesim Ercik, Akdeniz Belediye Baskani Muhammet Mustafa Gültak, baskan yardimcilari, birim müdürleri, meclis üyeleri, Esenli Muhtari Feyyaz Görgülü ile Esenli ve civar mahallelerden vatandaslar katildi.



“Kirsal mahallelerimizin kaderini degistirdik”

Baskan Gültak ve beraberindeki protokol üyeleri, ‘Anneler Günü’ dolayisiyla törene katilan kadinlara gül takdim etti. Kuran Tilaveti ve okunan dualarin ardindan konusan Baskan Gültak, köyden mahalleye dönüsen bölgelerin geçmiste hak ettigi hizmetleri alamadigini belirterek, “Fakat biz göreve geldikten ve halkimizin da bizi desteklemesinden sonra köyden mahalleye dönüsen kirsal mahallelerimizin kaderi degismeye basladi” dedi.



“Bizim felsefemizde hizmet vardir”

Meydanin yapim asamasina iliskin bilgi veren Gültak, meydana 150 kamyon dolgu malzemesi, 20 kamyon bypass, 2 tona yakin hasir demir, 300 metreküp hazir beton, 200 bordür tasi, 9 adet kamelya, 2 adet bayrak diregi ile oyun gruplari yerlestirildigini ve bölgeye yaklasik 200 ton asfalt döküldügünü anlatti. Hiç kimseyi ayristirmadiklarini, herkese esit hizmet verdiklerini vurgulayan Gültak, kalici eserlerin de böyle olustugunun altini çizerek, “Bizim felsefemizde halka hizmet vardir. Bu meydan Esenli’ye çok yakisti. Burada dügün, nisan, kina, asker ugurlamasi gibi eglence ve etkinlikler yapilabilecek” diye konustu.



Milletvekillerinden tesekkür

Milletvekilleri Yilmaz ve Özkan, AK Parti Il Baskani Ercik ile Kaymakam Pamuk da konusmalarinda, yerel seçimlerin üzerinden geçen 3 yilda Akdeniz’i degistirip dönüstüren hizmetleri hayata kattigi ve vatandaslarin gönlüne dokunan projeleri dolayisiyla Baskan Gültak’a tesekkür ettiler.

Muhtar Görgülü ise mahalle sakinlerinin en büyük hayallerinden birinin hayata geçtigini söyledi, meydanin yapilmasinda emegi geçenlere tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Akdeniz Belediyesi tarafindan ilçenin kirsal yerlesim alanlarindan biri olan Esenli Mahallesine kazandirilan çok amaçli meydan, okunan dualar ve protokol üyelerinin kurdele kesimiyle vatandaslarin hizmetine açildi.
Kaynak: İHA