Doç. Dr. Mustafa Lale Açiklamasi 'Teknolojiyi Takip Edemeyen Toplumlar Büyümede Istedikleri Noktaya Gelemiyor'

Özel Tekden Anadolu ve Fen Lisesi’nde düzenlenen ‘Bir Usta Bin Çirak Etkinligi’nde konferansa katilan Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) eski Sanayi Daire Baskani Doç. Dr. Mustafa Lale, “Teknolojiyi takip edemeyen toplumlar büyümede istedikleri noktaya gelemiyor” dedi.

Doç. Dr. Mustafa Lale Açiklamasi 'Teknolojiyi Takip Edemeyen Toplumlar Büyümede Istedikleri Noktaya Gelemiyor'
Düzenlenen etkinlige Tekden Egitim Kurumlari Yönetim Kurulu Baskani Kemal Tekden, TOBB eski Sanayi Daire Baskani Doç. Dr. Mustafa Lale, Tekden Egitim Kurumlari Genel Müdür Yardimcisi Ibrahim Orhan, Tekden Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Göksel Orhan, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Sosyal yardimlasmanin çok önemli bir özellik oldugunu söyleyen Tekden Egitim Kurumlari Yönetim Kurulu Baskani Kemal Tekden, “Sosyal yardimlasmayi zirvede tutmak, siz Tekden Koleji ögrencilerinin gerçekten en önemli özelliklerinden biri. Ben sizleri bu konuda takdir ediyorum. Burada çok önemli bir konuda Türkiye’de nadir olan kisilerden birisi burada. Ben sözü Doç. Dr. Mustafa Lale’ye birakiyorum ve herkese saygilarimi sunuyorum” dedi.

Teknolojik gelismelere ayak uyduramayan toplumlarin gelismekte zorluk çektiklerini belirten Doç. Dr. Mustafa Lale, “Bas döndürücü teknolojik gelismelerin yasandigi günümüzde, küresellesmenin bir sonucu olarak dünyada su an hizli bir degisim sürecinden geçmekte. Bu degisimin hizi o kadar sig ve hizli seyrediyor ki bu degisime ayak uyduramayan ülkeler, toplumlar, sirketler kalkinmada, gelismede, rekabette ve büyümede istedikleri noktaya gelmeleri mümkün olmuyor. Dolayisiyla bu hizli gelismelere çok iyi ayak uydurabilmemiz gerekiyor. Onun için de ne olup bittiginin dinlenmesi gerekiyor. Sizlere bugün gelecege yönelik yeni teknolojilerde neler oldugu konusunda kisa kisa ve hizli sunumlar yapacagim” ifadelerini kullandi.

TOBB eski Sanayi Daire Baskani Doç. Dr. Mustafa Lale, daha sonra ögrencilere sunum yaparak sorularini yanitladi.
Kaynak: İHA