Baskent May Fest'22 Spor Festivali'ne Ev Sahipligi Yapti

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB), BelPa AS ve Decathlon is birligi ile Gazi Park’ta “May Fest’22”ye ev sahipligi yapti. ‘Spor yapmayan kalmasin’ sloganiyla Türkiye’de ilk kez Ankara’da düzenlenen spor festivalinde, 7’den 70’e tüm Baskentliler farkli spor dallarini deneyerek eglenceli bir gün geçirdi.

Baskent May Fest'22 Spor Festivali'ne Ev Sahipligi Yapti
Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB), saglikli nesiller hedefiyle Baskentlileri spora tesvik etmek amaciyla spor faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi, Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi, BelPa AS ve Decathlon is birligi ile Gazi Park’ta düzenlenen May Fest’22’ye Baskentliler yogun ilgi gösterdi.

Baskent’te spor yapmayan kalmasin

Türkiye genelinde spor tutkusunu yaymak için bu yil ilki Ankara’da düzenlenen spor festivali “May Fest’22”ye ev sahipligi yapan ABB, Baskentlilerin kullanimina yeniden kazandirilan Gazi Park’ta hem sporseverleri hem de profesyonel sporculari bir araya getirdi.

Yogun ilgiden memnuniyet duyduklarini ifade eden ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskani Mustafa Artunç, “Mansur Yavas Baskanimizin da söyledigi gibi ‘spor yapmayan kalmasin’ sloganiyla beraber spor festivalini gerçeklestiriyoruz. Burada ABB olarak paydaslarimizla is birligi yaptik. Belediyemizin spor kulüpleri de buradaki yerini aldi. Amacimiz gençlerimiz ve çocuklarimizin bir nebze olsun spor yapmalarina katki saglamak” dedi.

Mayis ayinda ‘spor yapmayan kalmasin’ sloganiyla Gazi Park’ta ücretsiz olarak düzenlenen festivalde; futboldan basketbola, voleyboldan tenise, patenden kaykaya, kampçiliktan bisiklete, pilatesten yogaya, tirmanistan okçuluga kadar farkli sporlar için özel alanlar kuruldu.

Baskentliler 15 farkli spor dalini spor antrenörleri esliginde deneyimleme imkani bulurken, yarismalar ve turnuvalarla da birbirinden eglenceli ve heyecan dolu anlar yasandi. Spor ve beslenme üzerine söylesilerin de gerçeklestigi festivalde ücretsiz bisiklet bakim hizmeti de verildi.



Spora ve sporcuya destek devam edecek

ASKI Spor Kulübü ile FOMGET Gençlik ve Spor Kulübü sporcularinin seyircilerin sorularini yanitladigi festival ile spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceklerini belirten BelPa AS Genel Müdürü Ramazan Degerli ise söyle konustu:

“2022 yilina festivallerle basladik. Ocak ve subat ayi içerisinde önce kis festivali düzenledik. Bugün de paydaslarimizla is birligi içinde bir spor festivali düzenliyoruz. Sabahin erken saatlerinden itibaren birçok gencimiz katilim sagladi. Ankara’da spor yapmayan kalmasin diyoruz. ABB Baskanimiz Mansur Yavas’in da dedigi gibi 7’den 70’e herkesi spor yapmaya davet ediyoruz.”

Festivalde frizbi, gol atma, yavas bisiklet sürme, çember çevirme ve çadir açma-kapama yarismasi ile tirmanis duvari etkinligi, tenis dersi, masa tenisi turnuvasi, ok atma dersi, trambolinde ziplama, pilates, kick boks, karate, hip-hop, ritim grubu, kaykay gösterisi, zumba, fitness gibi çesitli spor branslarina ait aktiviteler de düzenlendi.

Antrenman bilimleri ve sporcu sagligi üzerine uzmanlarla söylesilerin ve seminerlerin gerçeklestirildigi festivalde saglikli yeme-içmenin püf noktalari da anlatilirken, çocuklara özel etkinlik atölyeleri kuruldu.

Baskentliler spora doydu

EGO Spor Kulübü Baskani Taner Özgün de sporla dolu bir etkinlikte kulüp sporculariyla yer almaktan gurur duydugunu belirterek, “Sporcularimiz ve velilerimizle etkinlikte yer aldik. Sporu seven ve sevdiren bir baskanimiz var. Bisiklet yollari gibi her türlü sportif faaliyetin tamamiyla içinde olan bir baskanimiz var. Ben sporcularim adina çok tesekkür ediyorum. Kendisi Mansur Yavas belediyeciligi ile neler yapilabilecegini gösterdi” degerlendirmesinde bulundu.

Yesillikler içinde Gazi Park’ta gerçeklestirilen spor festivali sayesinde hem keyifli bir gün geçirdiklerini hem de spor yapma imkani bulduklarini söyleyen Mustafa Aydogan, “Çocuklarimla böyle güzel bir etkinligi görünce kaçirmak istemedik. Mansur Baskanimiz spor etkinliklerini çok güzel organize ediyor. Su an çoluk çocuk egleniyoruz. Baskanimiza çok tesekkür ederiz iyi ki var” diye konustu.

Etkinlige katilan Tugba Karakoparan ise, “Gazi Park’a ilk defa bu etkinlik sayesinde geldim. Çocuklar ve gençler için açilmis olmasi çok güzel. Etkinlikler de eglenceli ve güzel. Faydalanmaya çalistik. Pazar gününü bu sekilde degerlendirmek çok hosumuza gitti” ifadelerini kullandi.

Yarismalara katilanlarin sürpriz ödüller kazandigi festival, ABB Kent Orkestrasi’nin verdigi konserle sona erdi. Çimlerin üzerinde nostaljik sarkilara eslik eden Baskentliler aileleriyle keyifli bir pazar günü geçirdi.
Kaynak: İHA