Baskan Deveci Açiklamasi 'Bu Ülkenin Ve Dünyanin Gelecegine Sahip Çikin'

Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi is birligi ile düzenlenen Anneler Günü etkinligiyle adanmis yasamlari ile simge haline gelmis anneler ziyaret edildi. Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, "Anneler Günü’’ programinda annelere "Bu ülkenin ve dünyanin gelecegine sahip çikin" dedi.

Baskan Deveci Açiklamasi 'Bu Ülkenin Ve Dünyanin Gelecegine Sahip Çikin'
Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi ve Atakum Kent Konseyi Kadin Meclisi is birligi ile düzenlenen "Anneler Günü’’ etkinligi dolu dolu bir programla kutlandi. Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci ilk olarak, Atakum Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Sevket Özkaya, Atakum Kent Konseyi Genel Sekreteri Senol Katkat, Atakum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Çocuk Meclisi Baskani ve Özel Evladiye Anaokulu Kurucu Müdürü Fatma Üzer ile birlikte LÖSAM (Samsun Lösemili ve Kan Hastalikli Çocuklar Dernegi) NADEP Konukevi’ni ziyaret etti.

Duygusal anlar yasandi

Ziyarette LÖSAM Dernegi Baskani Prof. Dr. Davut Albayrak, OMÜ Tip Fakültesi Çocuk Hematoloji Bölüm Baskani Prof. Dr. Canan Albayrak, LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Sema Danismaz ve Uzm. Klinik Psikolog Nur Deniz Türk ile bir süre sohbet eden Baskan Deveci ardindan lösemi mücadelesi veren çocuklar ve anneleri ile bir araya geldi. Eglenceli dakikalarin yasandigi ziyarette miniklere ve annelerine hediye takdim edildi. CHP Kadin Kollari Samsun Il Baskani Nazan Güneysu’nun katilimi ile Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi tarafindan "Yilin Annesi" ödülüne layik görülen Betül Kaci ve "Atakum’un Annesi’’ unvanina layik görülen Birsen Yörük Çaliskan ziyaret edildi. Serebral Palsi tanisi olan 11 yasindaki kizi Asya Duru’nun tedavisinde ortaya koydugu emek ve özveri ile ‘’Yilin Annesi Ödülü’’ kazanan Betül Kaci, yasadigi süreci anlatti. Lösemili ve engelli çocuklar için gerçeklestirdigi yardimlar ve sosyal farkindalik projeleri nedeniyle "Atakum’un Annesi’’ unvanina layik görülen Birsen Yörük Çaliskan da ziyaret nedeniyle duygusal anlar yasadi. Sohbetin ardindan annelere sertifikalari takdim edildi.

Dolu dolu program

Vedat Türkali Egitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘’Anneler Günü’’ etkinliginin sunumunu Atakum Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Esin Çelebi üstlendi. CHP Samsun Il Egitim Sekreteri Filiz Öztopal’dan "Aile Destekleri Sigortasi’’ konusunda önemli bilgiler alan kadinlar merak ettikleri sorulari da sordu. Ses Sanatçisi Özcan Altakan’in sarkilarina dans ederek eslik eden vatandaslar etkinlikte doyasiya eglendi.

Bir adim öne çikin

Programin açilis konusmasini yapan Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, "Her toplantida ‘Kadinlar bir adim öne çikin’ diyorum. Simdi de bir adim öne çikin. Bu ülkenin bu dünyanin gelecegine sahip çikin. Dünya kuruldugundan beri kadini ötelemisler. Çünkü kadinlar dünyayi yönetirse o dünyada savas olmaz, çocuklar ve insanlar aglamaz. Birbirlerini kirmazlar, incitmezler. Siz sadece kendi dogurdugumuz çocuklarin degil dünyada var olan çocuklarin; engelli engelsiz, aglayan savasta ölen tüm çocuklarin da anasisiniz. Onlara sahip çikin ve savasa hayir deyin. Insanin insani sömürmesine, hakaret etmesine; kadina siddete hayir deyin. Bu anlayista partinin önemi yok. Bizim partimiz çocuklarimiz, bastigimiz vatan, toprak bizim partimiz. Topragimiz yoksa onun üzerinde çocuklarimiz oynayamayacak, mutlu olamayacaksa ve gelecekleri karanliksa o zaman biz neyin partisini savunuyoruz. Bizim gelecegimiz çocuklardir. Her birinize ayri ayri saglik ve mutluluklar diliyorum" seklinde konustu.



"Annelik dünyada en güzel sey"

Atakum Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Sevket Özkaya, "Bu dünyada en güzel sey, ister biyolojik olsun ister olmasin, birine annelik yapmak. Siz kadinlarimizin sayesinde buradayiz. Bugün hayatta olmayan annelerimizi saygi ve rahmetle anarken hasta yataginda yatan annelerimize de acil sifalar diliyoruz. Çok güzelsiniz. Hep böyle kalin" ifadelerini kullandi.

CHP Il Egitim Sekreteri Filiz Öztopal’da bir konusma gerçeklestirdi. Etkinlik toplu fotograf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA