9 Ilden Mus'a Gelen Fotograf Sanatçilari Mayis Ayinda Metrelerce Kari Fotografladi

Türkiye’nin farkli illerinden Mus’a gelen doga tutkunu fotograf sanatçilari, 2 bin 645 rakimdaki Kurtik Dagi bölgesinde metrelerce yükseklikteki kar kütlelerini fotografladi.

9 Ilden Mus'a Gelen Fotograf Sanatçilari Mayis Ayinda Metrelerce Kari Fotografladi
Istanbul, Ankara, Izmir ve Antalya basta olmak üzere çok sayida kentten 18 kisilik kafileyle gelen fotograf severler, Mus’un tarih, kültür ve cografyasini fotografliyor. 9 köy, 21 mezra yolu ulasiminin saglandigi Üçevler grup köy yolunda biriken kar kütlelerini fotograflayan doga tutkunlari, karsilastiklari manzara karsisinda saskinlik yasadi. Mayis ayinda ilk defa yaklasik 5 metre karla karsilasan fotograf severler, karlarin arasinda yürümenin tadini çikardi.

“5-6 metre yüksekliginde inanilmaz derecede kar var”

Türkiye’nin her yerinden dogaseverlerle Mus’a geldiklerini ifade eden kafile sorumlusu dagci ve fotograf sanatçisi Faruk Gülsen, “Her yil mayis ve kasim aylarinda gelmekteyiz. Mus’un ekosistemi, dogal yapisi, cografik yapisi, kültürel folklorik yapisi, yemek kültürü ve yasamsal hayatini görmek için geliyoruz ve fotografliyoruz. Bu çektigimiz fotograflari da dünyaya paylasiyoruz. Gelen arkadaslar bu yöreyi çok merak ettikleri için yillarca kapali oldugundan dolayi gelememislerdir. 2 bin 150 rakimli Turnalar Gölü mevkisindeyiz. Su anda 5-6 metre yüksekliginde inanilmaz derecede kar var. Arkadaslar sasirdilar. Diger taraf zaten kardan dolayi kapali. Orada daha fazla kar var. Bunlari görüntüledik, fotografladik” dedi.



“Bu kadar kari televizyonlarda görüyorduk, simdi canli gördük”

Istanbul’dan Mus’a ikinci kez geldigini kaydeden fotograf sever Özlem Altan da, “Sonbaharda da geldim. O zaman da ayri bir güzelligi vardi. Bu mevsimde de apayri bir güzelligi var. Bence insanlar nefes almak degil de yasamak istiyorsa mutlaka Mus’a ugramali ve bu cografyayi yasamali, hissetmeli. Görsel olarak çok karin arasinda yürüyüs yaptik. Bu kadar kari televizyonlarda görüyorduk simdi canli gördük” ifadelerini kullandi.

“Hayatimda ilk kez mayis ayinda böyle kar kütlesi gördüm”

Antalya’dan gelen doga tutkunu Deniz Ilhan ise soguk havaya ragmen çok mutlu olduklarini belirterek, “Bu ikinci gelisim. Daha önce sonbaharda gelmistim. Bahari da ayri bir güzel. Daglardaki karlarin içinden yürümek çok güzel. Yillar önce çocuklugumda yapmistim. Yillar sonra ilk kez karlarin arasindan yürüyüs yapiyorum. Pekmezle kari karistirip yedik. Bu büyük bir mutluluk. Metrelerce karin içerisinden geçtik. Burasi çok özel bir yer. Herkesin gelip yasamasini isterim. Hayatimda ilk kez mayis ayinda böyle kar kütlesi gördüm. Herkes bunu tatsin” diye konustu.

Kaynak: İHA