11. Uluslararasi Ayvalik Tiyatro Festivali Basliyor

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Ayvalik Sanat Dernegi (ASD) ve Ayvalik Kültür Sanat Dernegi (AYKÜSAD) ortakligiyla, Ayvalik Belediyesi ana sponsorlugunda düzenlenen 11. Uluslar arasi Ayvalik Tiyatro Festivali basliyor.

11. Uluslararasi Ayvalik Tiyatro Festivali Basliyor
Kültür Bakanligi’nin katki ve destegiyle düzenlenen festival; yerel isletmelerin sponsorluklari ve gönüllü çalisanlariyla 11-15 Mayis tarihleri arasinda tiyatro severlerle bulusmaya hazirlaniyor. Bes gün boyunca devam edecek olan festival At Arabacilar Meydani’ndan (Dr. Fazil Dogan) saat 17.30’da kortej yürüyüsü ile baslayacak. Pandemi nedeniyle iki yildir yapilamayan festivalin “Perde Açiliyor” sloganiyla bu yil 11’incisi gerçeklestirilecek. Dokuz yerli tiyatro ekibinin yani sira, Özbekistan, Irak ve Iran’dan katilan üç konuk ekibin yer aldigi festivalde çocuk oyunlari, sokak performanslari, atölye çalismalari, söylesiler, resim ve heykel sergileriyle senlenecek.

Festivalin açilisi Istanbul Devlet Tiyatrosu’nca on yildir kapali gise oynanan “Profesyonel” adli oyunla, kapanisi ise Özbekistan Devlet Sehir Tiyatrolari’nin “Ana” adli oyunu ile yapilacak. Festival dahilinde, degerli oyuncu ve seslendirme sanatçisi Bedia Ener Öztep’e “Tiyatro Emek Ödülü” takdim edilecek.

Etkinlikler; Sanat Fabrikasi, Vural Sinemasi Nejat Uygur sahnesi, ÇYDD Etkinlik merkezi ve Atölye Baykus olmak üzere okullarda, meydan ve sokaklarda da sanatseverlerle bulusacak. Oyunlar ve etkinliklerle Ayvalik’in her yerinde tiyatro severlere ulasacak olan etkinlik için Sanat Fabrikasi gisesi ve Biletiva’dan bilet temin edilebilecek.
Kaynak: İHA