Çorum Belediyesi'nin Vitrin Projesi Hizla Ilerliyor

Çorum Belediyesi tarafindan kent estetigine katki saglamak amaciyla baslatilan cephe sagliklastirma çalismasinin ikinci etabi basliyor. Ilk etabi tamamlanan projenin ikinci etabi için Çevre ve Sehircilik Bakanligi’ndan 5 milyon lira hibe verilmesi karari çikti.

Çorum Belediyesi'nin Vitrin Projesi Hizla Ilerliyor
Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’un Çorum ziyaretinde Bakan Kurum’a proje ile ilgili bilgi veren Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Bakan Kurum da projeye destek sözü almisti. Bakan Murat Kurum, proje için verdigi sözünü tutarak Çöplü arastasinin restorasyonunun Ikinci Etap Sokak Sagliklastirmasi için 5 milyon TL’lik hibe verilmesini onayladi.

Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Çöplü arastasinin kentin simge yerlerinden birisi oldugunu hatirlatarak, bu bölgede yapacaklari çalismayi çok önemsedigini söyledi.



Çalismanin ilk etabinda Saat Kulesi’ne bakan dükkanlarin cephe sagliklastirma çalismalarinin tamamlandigini ifade eden Baskan Asgin, “Cephe sagliklastirma projesinin ilk etabiyla sehir merkezimiz daha güzellesti. Meydan, tarihi bir görünüme kavustu. Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum’un da yakindan takip ettigi projenin ikinci etabina da insallah kisa sürede baslayacagiz. Bakanimiz Murat Kurum, projemize ilk günden itibaren yakin ilgi gösterdi. Her projemizde, her çalismamizda bizlere büyük destek veren Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum’a, Valimize, milletvekillerimize, il baskanimiza, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA