Yalovali Balikçilar, Hal Projesinin Hayata Geçirilmesini Istiyor

Yalova Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Hasan Karatas, Balik Hali Projesi’nin hayata geçirilmesi halinde kent ekonomisine büyük katki saglayacagini söyledi.

Yalovali Balikçilar, Hal Projesinin Hayata Geçirilmesini Istiyor
Karatas, su ürünü karaya çikis noktalarindan biri olan Yalova Dereagzi mevkiinde Balik Hali Projesi’nin yapilmasi halinde kentte deger katacagini söyledi.

Marmara Denizi’nde 10’a yakin çikis noktasi bulunduguna dikkati çeken Karatas, bunlardan birisinin de Yalova’da oldugunu ve bunun yillardir degerlendirilemedigini söyledi.



Ekonomi hareketlenecek

Diger illerden de balik haline sektör temsilcilerinin gelmesiyle ekonomik açidan hareketlilik yasanacagini anlatan Karatas, “50-100 kisi orada ekmek yer. Ben, baligimi buradan Eregli’ye, Bursa, Istanbul’a yollamam, nakliye parasi vermem. Yalova halki da ucuz balik yer. Halk için iyi bir sey olur. Yillardir sürekli bu mezada gidip gelen birisiyim. Mutlaka ilin ekonomisine katkilar saglayacaktir. Sektörde genelde nakit para dönüyor” diye konustu.



DLH Dereagzi’nin islah çalismasini yapmasi gerekiyor

Karatas, öncelikle Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanlari Insaati Genel Müdürlügü’nün (DLH) Dereagzi’nda islah çalismasi gerçeklestirmesi gerektigini belirterek, “Islah olmadan oraya mezat alani yapsan dahi olmaz. Çünkü tekneler yanasamiyor, iskelelerimiz yok. Önce bu yapildiktan sonra mezat düsünülmesi lazim” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA