Havza Kapali Canli Hayvan Pazari Açildi

Modernizasyon çalismalari tamamlanan Havza Kapali Canli Hayvan Pazari hizmet vermeye basladi.

Havza Kapali Canli Hayvan Pazari Açildi
Havza Belediyesi tarafindan canli hayvan pazarinin modernizasyonu ve 3 bin 99 metrekare alanin üzerinin çelik konstrüksiyonla kapatilmasi ile idari bina yapimi, Dogu Karadeniz Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi’na (DOKAP) sunulan proje kapsaminda gerçeklestirildi.

Proje disinda ilave yatirimlar ile modernizasyon islemi 2 milyon 150 bin liraya mal oldu.

Pazarin açildigi ilk gün sabah saatlerinde pazari ziyaret eden ve burada alisveris yapan besici ile tacirlerle sohbet eden Havza Belediye Baskani Sebahattin Özdemir pandemi ve modernizasyon çalismalari nedeni ile uzun süredir kapali olan canli hayvan pazarinin tamamlanan modernizasyon ve üzerinin çelik konstrüksiyonla kapatilmasi çalismalarinin ardindan hizmet vermeye tekrar basladigini ifade ederek, “Bir süredir kapali olan pazarimiz yeniden hizmet vermeye basladi.

DOKAP’a sunulan proje kapsaminda modernize edilen canli hayvan pazari yapilan ilave tarimlar ile yaklasik olarak 2 milyon 150 bin liraya mal oldu. Projemize DOKAP’tan yüzde 70 hibe ile yani yaklasik 1 milyon 250 bin lira hibe destegi gerçeklestirdik” dedi.

Baskan Özdemir, “Havza Canli Hayvan Pazari, bölgenin en büyük canli hayvan pazarlarindan biri. Çalismalarimizda ve projemizde önceligimiz insan ve hayvan sagligini korumak, burada alisveris yapan çiftçi ve besicilerimize en iyi sekilde hizmet verecek sekilde yeniledik. Bölgemizin en büyük canli hayvan pazarlarindan bir olan ve modernizasyon çalismalari tamamlanan kapli canli hayvan pazarimiz Havza ve bölge çiftçilerimize hayirli olsun” diye konustu.

Pazara alisveris için gelen besiciler ise pazarin kapali hale getirilmesinin kendileri ve hayvanlari için olumlu oldugunu belirterek, “Yazin günesten, kisin yagistan kurtulduk. Hem kendi sagligimiz hem de hayvanlarimizin sagligi açisindan iyi oldu. Pazarin yenilenme çalismalarinda emegi geçen basta Havza Belediye Baskanimiz Sebahattin Özdemir olmak üzere herkese tesekkür ederiz” ifadelerini kullandilar.
Kaynak: İHA