Ebeligin Tarihsel Süreci Ele Alindi

Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Saglik Bilimleri Fakültesi (SBF) Ebelik Bölümü tarafindan “Cumhuriyet’ten Bugüne 100 Yillik Ilerleme” çerçevesinde ebeligin tarihsel süreci ele alindi.

Ebeligin Tarihsel Süreci Ele Alindi
Programin açilis konusmasini yapan KSBÜ Ebelik Bölümü Baskani Dr. Ögr. Üyesi Durmaz, ebelik mesleginin öneminden bahsederek, bugünkü etkinlikte tarihsel sürecin ele alinacagi bilgisini paylasti.

SBF Dekani Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, yaptigi konusmada, “Cumhuriyet’ten bu yana 100 yillik ilerleme temasi ile düzenlenen bu etkinlik dünyanin ve kutsal mesleklerinden birisi olan ebelik mesleginin Cumhuriyet dönemindeki gelismesini ortaya koymasi açisindan çok anlamli bir etkinliktir. Ebe sadece dogum eylemini gerçeklestiren saglik personeli degildir. Bunun yaninda ana-çocuk sagligi, dogum öncesi ve dogum sonrasi anne ve bebek bakim hizmeti, anne ve bebekle ilgili koruyucu tedbirlerin ve tibbi önlemlerin alinmasi, gerekli hallerde ilk yardim ve acil önlemlerin alinmasi gibi hizmetleri kapsar. Güçlü, bilinçli, özgüveni yüksek hayat kurtaran ebeler yetistirmek için KSBÜ olarak çalismalarimiza devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA