Denizli'de 127 Bin Kaynak Kitap Sinava Hazirlanan Ögrencilere Ulastiriliyor

Milli Egitim Bakanliginin daha önce duyurusunu yaptigi ve dagitimina basladigi üzere; tüm egitim kademelerinde egitim gören ögrencilerin ek kaynak ihtiyaçlarinin karsilanmasi için çalisma baslatti. Dagitim plani çerçevesinde Denizli’nin 19 ilçesinin tamaminda egitim ögretim gören 8. ve 12. sinif ögrencilerine, TYT ve LGS çalisma kitabi olmak üzere toplam 127 bin 620 yardimci kaynak dagitilacak.

Denizli'de 127 Bin Kaynak Kitap Sinava Hazirlanan Ögrencilere Ulastiriliyor


Ücretsiz olarak ögrencilere temin edilen yardimci kaynaklarin ögrenci ve ögretmenler tarafindan büyük bir memnuniyetle karsilanmasinin ardindan Milli Egitim Bakanligi LGS ve YKS’ye girecek olan 8. ve 12. sinif ögrencilerinin yararlanmasi adina yeni bir adim daha atti. Velilerin üzerindeki maddi yükü de kaldiracak olan bu adimla birlikte hazirlanan LGS ve YKS Çalisma kitaplari toplam 12 milyon adet basilarak 8. ve 12. sinif ögrencilerinin ücretsiz kullanmasi için dagitilmaya baslandi. Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü de basimi tamamlanarak 81 ile gönderilen yardimci kaynaklari ögrencilere ulastirmaya basladi.

Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Ilçesi Haci Ibrahim Cin Ortaokulu ve Merkezefendi Ilçesi Lütfi Ege Anadolu Lisesi ögrencileriyle siniflarinda bir araya gelerek ücretsiz kaynak kitaplarini sahsen ögrencilerle bulusturdu.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in 2022 yili sonuna kadar 100 milyon yardimci kaynak kitabin ögrencilerin kullanimina sunulacagina dair sözünü hatirlatan Il Milli Egitim Müdürü Ekici, konusmasinda; “Her bir ögrencimizin ayri ayri hedefleri ayri ayri hayalleri var. 2 yili bulan salgin sürecinin ögrencilerimize olan etkilerini ortadan kaldirmak adina ve sahip olduklari hedefleri gerçeklestirmelerine yardimci olmak noktasinda Bakanligimiz tarafindan birçok çalisma gerçeklestiriliyor. Içerisinde bulundugumuz egitim ögretim yilinin basindan bu yana hiç ara vermeden yüz yüze egitime devam ettik. Okullarimizi açik tutarak aldigimiz tedbirlerin de yardimiyla salgin mücadelesini sürdürürken ayni zamanda ögrencilerimize sundugumuz yardimci kaynak destegiyle birlikte ögrenme kayiplarini ortadan kaldiracak adimlar attik“ dedi.



Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan olusturulan dagitim plani çerçevesinde Denizli’nin 19 ilçesinin tamaminda egitim ögretim gören 8. ve 12. Sinif ögrencilerine; TYT ve LGS çalisma kitabi olmak üzere toplam 127 bin 620 yardimci kaynak dagitilacak.
Kaynak: İHA