Bakan Soylu Açiklamasi 'Istanbul'a Siginmaci Almiyoruz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Bizim Afganistan’a yardimimiz, Pakistan’a, Arakan Müslümanlari’na, Yemen’e elimizi uzatmamizin tek bir sebebi var. Anadolu cografyasinin bize yükledigi degerler. Ne kadar FETÖ, PKK, DEAS, DHKP-C ve ne kadar operasyon çocuklarini üstümüze salarsa salsin, degerlerimizi degistirmeyecegiz” dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Istanbul'a Siginmaci Almiyoruz'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses’in sorularini yanitladi. Türkiye’de 750 bin Suriyeli çocugun dogdugunu belirten Bakan Soylu, “Etrafimizdaki insanlari bir vesile ile kucakladik ve biz bu insanlarin yasamalarina olanak verdik, 750 bin çocugun Türkiye’de dogmalarina imkan verdik. Birileri unutmus olabilir. Hepimiz bir araya gelsek bir insan imal edemeyiz. Bu yüzden Türkiye insanliga ders vermistir. Sadece burada degil. Bizim Afganistan’a yardimimiz, Pakistan’a, Arakan Müslümanlari’na, Yemen’e elimizi uzatmamizin tek bir sebebi var. Anadolu cografyasinin bize yükledigi degerler. Ne kadar FETÖ, PKK, DEAS, DHKP-C ve ne kadar operasyon çocuklarini üstümüze salarsa salsin, degerlerimizi degistirmeyecegiz” ifadelerini kullandi.

“ISTANBUL’A SIGINMACI ALMIYORUZ”

2011 yilindan bu yana 200 bin Suriyelini Türk vatandasi oldugunu ve Istanbul’a siginmaci almadiklarini kaydeden Bakan Soylu, sunlari dedi:

“200 bin 950’nin 113 bin 654’ü resit Suriyeli, 113 bin 654 Suriyeli’nin 87 bin 296 çocuklari ile 2011 yilindan itibaren, 200 bin 950 Suriyeli Türkiye Cumhuriyeti vatandasi oldu. Bunlardan, 47 bini Türkmen, son 6 yilda 101 995 Ahiska Türk’ünü Türkiye Cumhuriyeti vatandasi yaptik. 6 bin 787 Uygur Türk’ünü son 5 yilda Türkiye Cumhuriyeti vatandasi yaptik. Su anda Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmayanlara da uzun bir süre ikamet izni verdik. Su anda 17 bin Afganistan Türkmeni’ni de TC vatandasi yaptik. IETT otobüsü ile siyaset yapmayacak kadar kriterimiz var. Istanbul’a siginmaci almiyoruz. Istanbul’u kapattik. Esenyurt, Fatih ilçelerini kapattik. Türkiye’de 800 mahalleyi kapattik. Istanbul’da siginmaci söz konusu degildir. Örnegin Istanbul’a bir sirket ihale almis ve yabanci getirmek durumundaysa izni var fakat Fatih, Esenyurt gibi ilçelerde biz hem siginmacilara hem de yabanci vatandaslara ikamet iznini kapattik. Biz bu politikada, geri gönderiyoruz, yurtdisina çikiyor bir vesileyle, gönüllü geri gönderiyoruz. 2 milyon 600 bin kisinin girisini engelledik. Ankara’da CHP Genel Merkezi’nin 14. katindan oturmakla olmuyor. Sosyal medya fenomenleri ile bot hesaplar kullanarak bu isler olmuyor.”

“ÜMIT ÖZDAG MUHATABIM DEGIL”

Ortaya atilan iddialarin iftira boyutuna ulastigini söyleyen Bakan Soylu, “2017’den itibaren Türkiye’deki Suriyeli sayisi artmiyor. 2017’den beri istatistik düz. Öyle bir dedikodu var ki ‘Her gün 100 bin Suriyeli geliyor’, acaba bu hükümete çelme takariz da bir yabanci düsmanligi yapariz diye düsünüyorlar. Ümit Özdag muhatabim degil, adam yerine koymam, hayvandan asagi bir adamdir. Kendisi adam yerine girmeye çalisiyor. Soros ve operasyon çocugudur. Istihbarat elemani oldugu apaçik bellidir. Itibarimi onun itibari ile yan yana getiremem” diye konustu.



“KAÇAK GÖÇMENI BURADA TUTMUYORUZ”

Göç ile hiçbir ülkenin batmayacagini dile getiren Bakan Soylu, “Kaçak göçmeni burada tutmuyoruz direkt gönderiyoruz. Türkiye’de 2021 rakamlarinda her 100 Türk vatandasindan 2.1’i asayis olaylarina karismis. Her 100 Suriyeli’den 1.3’ü karismis. Bu oran neredeyse yari yariya. Ben fotograf çekiniyorum, arkamda bir kadin olsa ve yayinlasam ben bu kadini ‘Röntgenlemis’ mi oluyorum? Göç gelip batan bir ülke yoktur. Almanya’ya bakarsaniz görürsünüz. Siber devriye niye dolasiyor diye soruyorlar. Sen sahte hesap açarsan Siber devriye niye olmasin. Soros’cularin önünü açacaklar ya. Anayasa mahkemesine aykiri oldugunu söylüyorlar. O zaman biz sokakta da devriye atmayalim o da aykiri” ifadelerine yer verdi.

(Ali Nargüner - Oguzhan Halil Özbek - Mustafa Cenik - IHA)
Kaynak: İHA