Sinoplu Çiftçilere Hibe Destekli Çeltik Tohumu Dagitildi

Tarim ve Orman Bakanligi’nca onaylanan proje ile Sinoplu çeltik üreticilerine yüzde 50 hibe destekli 20 ton sertifikali çeltik tohumu dagitildi.

Sinoplu Çiftçilere Hibe Destekli Çeltik Tohumu Dagitildi
Sinop’un Boyabat ilçesinde çeltik üretimi yapan çiftçilere Bitkisel Üretim Genel Müdürlügü’nce uygulanan Tarim Arazilerinin Etkinlestirilmesi projesinde, Sinop Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan bakanlikça kabul edilen ‘çeltik üretimini gelistirme projesi’ hayata geçirildi. Çeltikte önemli bölgelerden biri olan Sinop’un Boyabat ilçesinde üreticilere yüzde 50 hibe destekli ve sertifikali 20 ton çeltik dagitimi yapildi.

Sinop Il Tarim ve Orman Müdürü Fatih Önlem, bakanlikça kabul edilen ‘çeltik üretimini gelistirme projesi’ ile üreticilerin yüksek verimli ekim yapmalarini amaçladiklarini ifade etti.

Önlem, “Ülkemizin önemli çeltik üretim alanlarindan biri olan Sinop’ta sertifikali tohum dagitimlari yaparak üreticilerimizin kaliteli ve yüksek randimanli ekim yapmalarini amaçliyoruz. Yüzde 50’si hibe olan 20 ton çeltik tohumu dagitimi ilimiz üreticilerine yapildi. Çiftçilerimize hayirli bereketli sezon geçirmelerini dileriz” dedi.

Kaynak: İHA