Mehmetçik Pençe Kilit Operasyon Bölgesinde Teröristlere Göz Açtirmiyor

Milli Savunma Bakanliginca (MSB) terörü kaynaginda bitirmek amaciyla baslatilan Pençe Kilit Operasyonu basariyla sürdürülüyor. Operasyonda bugüne kadar 63 terörist etkisiz hale getirilirken, terör örgütüne ait magara, siginak ve barinaklar da yerle bir ediliyor.

Mehmetçik Pençe Kilit Operasyon Bölgesinde Teröristlere Göz Açtirmiyor
Milli Savunma Bakanligi tarafindan, Pençe Kilit Operasyonu hakkinda güncel bilgiler paylasildi. Bakanlik tarafindan operasyonun güncel durumu hakkinda yapilan açiklamada, “Kahraman Mehmetçik; asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasindan aldigi güçle Pençe-Kilit Operasyonu’nu basariyla sürdürüyor. Operasyonun birinci safhasini basariyla tamamlayan ve belirlenen hedeflere ulasan Mehmetçik, teröristler tarafindan kullanilan magara, siginak ve barinaklara tek tek girmeye devam ediyor. Operasyonda bugüne kadar 63 terörist etkisiz hâle getirilirken, arama-tarama faaliyetlerinde ise teröristlere ait çok sayida silah ve mühimmat ele geçirilmeye devam ediliyor” denildi. Bakanlik tarafindan yapilan açiklamaya ek olarak, terör örgütüne ait siginak, magara ve barinaklarda ele geçirilen mühimmatlar da paylasildi. Söz konusu açiklamaya göre son olarak ele geçirilenler ise söyle:

“20 adet el bombasi, 1 adet RPG-7 roketatar, 3 adet AK-47 piyade tüfegi ve 3 adet sarjör, 1 adet Dragunov keskin nisanci tüfegi ve 2 adet sarjör, 1 adet 7.62 mm PKMS makinali tüfek, 13 adet RPG-7 antitank mühimmati, 1 adet RPG-7 antipersonel mühimmati, 51 adet 82 mm havan mühimmati, 7 adet 60 mm havan mühimmati, 9 adet 82 mm havan HEAT mühimmati, 5,56 mm mühimmat, 400 adet Doçka makineli tüfek mühimmati, 1 adet Doçka makineli tüfek namlusu, 13 adet basma düzenekli EYP, EYP yapiminda kullanilan muhtelif elektronik devre malzemesi, infilakli fitil, sivi civa, 2 adet oksijen tüpü, 3 adet telsiz vericisi, 19 adet radyo frekans vericisi, 1 adet Yaesu telsiz, ilk yardim çantasi, 2 adet termal semsiye, kafa feneri.”
Kaynak: İHA