Kapadokya'ya Bayramda Ziyaretçi Akini

Kapadokya’da covid-19 salgini tedbirleri nedeniyle son iki yildir bayram tatilinde yasanan sakinlik bu yil yerini yogunluga birakti. Kapadokya bölgesini Ramazan Bayrami’nda gezmeye gelen yerli ve yabanci turistlerin sayisi 100 bini geçti.

Kapadokya'ya Bayramda Ziyaretçi Akini


UNESCO Dünya Kültür Mirasi listesinde yer alan ve Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesi tarihi güzellikleri, yer alti ve yer üstü olusumlariyla bu bayramda tatilcilerin gözde mekanlarindan oldu. Bayram tatili nedeniyle Kapadokya bölgesinde yogunluk yasandi. 5 günlük tatilde Kapadokya bölgesinde bulunan müze ve ören yerlerini ziyaret eden yerli ve yabanci turistlerin sayisi 100 bini geçti. Bayram tatilinde en çok ziyaret edilen ören yeri, yaklasik 45 bin kisi ile Görme Açik Hava Müzesi oldu. Göreme Açik Hava Müzesini 15 bin 300 kisi ile Pasabaglari izledi. Kaymakli ve Derinkuyu yer altini ise yaklasik 25 bin kisi ziyaret etti. Zelve ve Özkonak ören yerleri ile birlikte Kapadokya bölgesini ziyaret eden Yerli ve Yabanci turist sayisi 100 bini geçmis oldu.

"Kapadokya’yi kitaplarda görmüstüm"

Ailesi ile birlikte Kapadokya gezisine gelen 9 yasindaki Ilkim Sentürk, “Bayrami Kapadokya bölgesinde geçirmek istedik. Turla Kapadokya’ya geldik. Peribacalarini ve balonlari gördüm. Balonlara yerden el salladim. Kapadokya’yi daha önce kitaplardan okumustum. Kitaplarda çok farkli, budanan çok farkli. Bütün çocuklarin Kapadokya’yi görmesini istiyorum” dedi.



"Daha önce gelmistim, yine geldim"

Ankara’dan Kapadokya bölgesini gezmeye geldigini söyleyen Sevgi Çakmak da yaptigi açiklamada, “Kapadokya bölgesine daha öncede defalarca gelmistim. Yine geldim. Ortami çok güzel, havasi çok güzel. Huzur veriyor. Imkanim olsa yine gelirim” seklinde konustu.

Bayram tatilini Kapadokya bölgesinde degerlendiren Ayten Tasçi ise, “Çalisan insanlariz. Biraz uzun bir tatil olunca Kapadokya’yi tercih ettik. Uzun süredir gelmeyi düsünüyorduk. Pandemiden sonra maskelerin atilmasi da cazip geldi. Kendimizi Kapadokya’ya attik. Son anda karar verdigimiz için yer de bulamadik. Her yer doluydu” dedi.

Kapadokya bölgesine üçüncü defa gelen Ersan Tasçi da, “bu gelisimizde balan turu yapalim istedik. Ayrica oglum daha önce geldigimizde çok küçüktü. Buralari hatirlamiyor olabilir. Bu nedenle bir hatirlatma yapalim istedik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA