Gaziantep'te Yolcu Otobüsü Ile Tir Çarpisti Açiklamasi 14 Yarali

Gaziantep’te yolcu otobüsü ile tirin çarpismasi sonucu kontrolden çikan yolcu otobüsü bariyerlere çarparak devrildi. Kazada 14 kisi yaralandi.

Gaziantep'te Yolcu Otobüsü Ile Tir Çarpisti Açiklamasi 14 Yarali
Kaza, aksam saatlerinde Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Gaziantep-Nurdagi istikameti Çakmak mevkiinde meydana geldi. Iddiaya göre, Elazig’dan Hatay’a sefer yapan Erdal S. idaresindeki 44 LN 333 plakali yolcu otobüsü ile Gaziantep istikametinden Adana istikametine seyir halinde olan Hüseyin K. kontrolündeki 27 ACK 951 plakali tir çarpisti.

Yolcu otobüsünde bulunan 37 yolcudan 14’ü yaralandi

Çarpismanin etkisiyle iki araç da savrularak bariyerlere çarpti. Yolcu otobüsü ise bariyerlere çarptiktan sonra devrilerek yan yatti. Meydana gelen feci trafik kazasini gören çevredeki vatandaslar, durumu, 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida saglik, polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen saglik ekipleri, kazada yaralanan 14 yolcuya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptiktan sonra Nurdagi, Islahiye ve Gaziantep’teki hastanelere kaldirdi. Yaralilarin saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenildi.

Yolculardan biri kaza anlarini anlatti

Otobüs içerisindeki yolcularin büyük korku ve panik yasadigi olay sonrasi açiklamalarda bulunan yolculardan biri, "Biz normal yolumuzda ilerliyorduk. Bir anda tir önümüze kirdi. Sonrasinda bizim soför sola kirmak zorunda kaldi. Bu arada biz tira çarptiktan sonra bariyerlere de çarparak yan yattik. Büyük korku ve panik yasadik. Sagdaki yolcular soldakilerin üzerine yuvarlandi. Allah’tan bariyerler otobüsün içerisine saplanmadi" ifadelerini kullandi.

Kazayi yara almadan atlatan yolcular baska otobüse bindirildi

Öte yandan feci kazayi yara almadan atlatan diger yolcular ise olayin sokuyla bir süre kaza bölgesinde valizleriyle bekledi. Bir süre sonra olayin sokunu üzerinden atan yolcular, olay yerine gelen baska otobüs ile yolculuklarina devam etti.

Kaza ile ilgili inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA