Ayvacik Kirsalinda Yol Çalismasi

Samsun Büyüksehir Belediyesi, Ayvacik ilçesi Çökekli Mahallesi’ndeki 21.5 kilometrelik yolda çalisma baslatti.

Ayvacik Kirsalinda Yol Çalismasi
Samsun Büyüksehir Belediyesi, kent genelindeki yol agini daha kaliteli ve modern hale getirmek için yogun bir mesai harciyor. Bu kapsamda Ayvacik ilçesinin en uzak mahallelerinden biri olan Çökekli Mahallesi’nde 21.5 kilometrelik yolun konforunu artiran Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Daire Baskanligi, trafigi rahatlatacak, vatandaslari güvenli bir sekilde ulasimlarini saglayacak. Yolun sathi kaplama öncesi genisletme ve altyapi çalismalari tamamlandi. Ilçeye 40 kilometre mesafedeki Çökekli Mahallesi’ndeki yolun genisligi 4 metreden 7 metreye çikarildi. Temel malzemesi serilmeye baslanan yolun agustos ayina kadar bitirilmesi hedefleniyor. Yol tamamlandiginda Amasya’nin Tasova ilçesine kadar konforlu ulasim saglanacak. Yapilan yatirim ile yüzleri gülen mahalle sakinleri Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’e ve ekibine tesekkürlerini iletti.

“Eski yol bataklik gibiydi”

Çökekli Mahalle Muhtari Asim Denk, "Köyümüz Ayvacik’in en son köyü. Ilçe merkezine 40 kilometre uzaklikta. Geçtigimiz yil yolumuzun altyapisi ve genisletmesi yapildi. Simdi de asfalti yapiliyor. Yollar bataklik gibiydi. Çamurdan geçemiyorduk. Geçen yil burada bir yil boyunca altyapi çalismasi yapilarak asfalta hazirlandi. Emegi geçen herkese mahallem adina çok tesekkür ediyorum. Büyüksehir Belediye Baskanimiza bizlere verdigi sözü tuttugu içinde ayrica tesekkür ediyorum" diye konustu.



“Yol medeniyettir”

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, kentlerin medeniyet seviyesini gösteren en önemli ölçünün yollari oldugunu dile getirdi. Baskan Demir, “Biz de yol medeniyettir ilkesinden hareketle basta sehir merkezi olmak üzere kentin tüm bölgelerindeki yol sorununa nester vurduk. Ayvacik Ilçesi Çökekli Mahallemiz de önem verdigimiz bir yer. Yolun genisligini artirdik. Zeminini güçlendirdik. Konforlu ulasim noktasinda ne yapilmasi gerekiyorsa ekiplerimiz onu yapiyor. Samsun’un saglikli ve marka kent olma yolundaki yatirimlarimizi sürdürürken ihtiyaçlarini da göz ardi etmeden çalisiyoruz. Yol bu ihtiyaçlarin en basinda geliyor. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da ilçe, mahalle ya da köy ayrimi gözetmeden Samsun Büyüksehir Belediyesi’ne ihtiyaç duyulan her noktaya hizmet ulastirmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA