Van Büyüksehir Belediyesinin Tarimsal Faaliyetleri Çiftçilerin Yüzünü Güldürüyor

Van Büyüksehir Belediyesi, tarimsal faaliyetleriyle Ercisli çiftçinin yüzünü güldürdü. 26 mahallede çalismalarini tamamlayan ekipler, 55 kilometre toprak sulama kanali, 63 kilometre arazi yolu temizleme reglaj çalismasi yapti.

Van Büyüksehir Belediyesinin Tarimsal Faaliyetleri Çiftçilerin Yüzünü Güldürüyor
Van Büyüksehir Belediyesi tarimsal verimi artirmak ve çiftçilerin üretimlerine katki saglamak amaciyla baslattigi tarimsal çalismalara devam ediyor. 13 ilçede çiftçilerin en büyük sorunlarindan biri olan sulama suyu ve arazilerine ulasim noktasinda çalismalarini sürdüren Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi, bu çerçevede Isbasi Mahallesi’nde yaklasik 5 bin dekarlik araziyi suya kavusturan 2 kilometrelik toprak kanal çalismasi yapti. Hasanabdal Mahallesi’nde ise 4 kilometrelik arazi yolunu açma çalismasi yapiyor.

“Ekilmedik yer birakmak istemiyoruz”

Van Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan çalismalari inceleyen Ercis Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoglu, “Van Büyüksehir Belediyemizle birlikte bugüne kadar 26 mahallemizin tarimsal isleri tamamlandi. Cumhurbaskanimizin izinde memleketimizde ekilmedik yer birakmak istemiyoruz. Hali hazirda 6 mahallemizde çalismalar devam ediyor. Bu yil tarimsal anlamda çiftçilerimizin ulasmayacagi yer birakmak istemiyoruz. Bu hizmetlerin buraya getirilmesinde basta Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekilimiz Dr. Ozan Balci Beyefendiye, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreterine, Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi ve ekiplerine tesekkür ediyorum” dedi.



“2 kilometrelik kanal ile 5 bin dekar alan sulanacak”

Sulama kanalinin tamamlanmasi ile birlikte yaklasik 5 bin dekar alanin suya kavusacagini belirten Isbasi Mahallesi Muhtari Dilaver Kiliç ise su sorununun çözülmesinin ardindan çiftçilerin alternatif tarim bitkilerine yönelecegini söyleyen, “Burada yaklasik 5 bin dekar arazimizi sulayacagimiz 2 kilometrelik kanalimiz temizleniyor. Burada agirlikli olarak yem bitkileri yetistiriyoruz. Su sorununun çözülmesi ile birlikte alternatif bitkiler de yetistirmek istiyoruz. Çalismalarda emegi geçen valimiz ve tüm ekiplerine tesekkür ediyoruz” diye konustu.



Suyun müjdesini alan çiftçiler tarlalarini ilaçladi

Su müjdesi aldiktan sonra tarim arazilerinde ilaçlama çalismasi yaptiklarini belirten Muhammet Kiliç da, “Van Büyüksehir Belediyesi sulama kanallarimizi açiyor. Bizler de su müjdesi aldiktan sonra yoncalarimizi ilaçlamaya basladik. Insallah bu yil bereketli ve güzel bir sezon olur. Emegi geçenlere tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA