Tunceli Halk Egitim Merkezinde Binlerce Kisiye Kurs Veriliyor

Tunceli Halk Egitim Merkezi Müdürlügü, Almancadan Ingilizceye, müzikten spora, okuma yazmadan ilk yardima, cicim dokumadan girisimcilige kadar onlarca bransta binlerce kisiye kurs veriyor.

Tunceli Halk Egitim Merkezinde Binlerce Kisiye Kurs Veriliyor
Tunceli’de 2022 yilinda düzenlenen kurslara 4 bin 286 kursiyer katildi.

Merkezde Almancadan Ingilizceye, müzikten spora, okuma yazmadan ilk yardima, cicim dokumadan girisimcilige kadar onlarca bransta binlerce kisiye kurs veriliyor. Halk Egitim Merkezi Müdürü Özkan Yurtsever, tüm vatandaslari bünyelerinde açiklari kurslara katilmaya çagirdi.

Konuya iliskin açiklama yapan Halk Egitimi Müdürü Özkan Yurtsever, "Bireylerin degisen dünyaya uyum saglamasi degismenin gerektirdigi bilgi, beceri ve degerleri kazanmasiyla mümkündür. Okullarimiz nasil örgün egitimin zorunlu mekanlari ise halk egitimler de yangin egitimin mekanlaridir. Halk egitim kurslariyla ilgili kisa bilgi vermeden önce bizi motive eden bazi unsurlardan bahsetmek istiyorum. Malumunuz oldugu üzere Valimiz Mehmet Ali Özkan’in kurumlar ile olan yakin ve gayretli çalismalari, Il Milli Egitim Müdürümüz Gürsel Ekmekçi’nin söylem ve icraatlari bize bir hareket motivasyonu getirdigi gibi ilimiz genelinde de bu hava tesirli oldu. Bu tesirle hizmetlerimizi talep odakli degil, arz odakli icra etmeye basladik” dedi.

Çalisma ilkelerinin öncelikle vicdana ve hakkaniyete uygun davranip yönetmelik dogrultusunda ve de hakkin da rizasi ile çalismak oldugunu ifade eden Yurtsever, "Bu motivasyon ile il halk egitim müdürlügümüz dezavantajli kesimlere öncelik taniyip 7’den 77’ye herkese kapimiz açik olup tam gün tam yil çerçevesinde hizmet vermekteyiz. Kurumumuz 7 gün 24 saat çalisma esasi gibi hafta sonu ve sömestr tatilinde de açik bulunmaktadir. Kurslarimizin hepsi ücretsiz oldugu gibi 12 kisi ile gerekli onaylari alip kurslarimiz açmaktayiz" diye konustu.

Kursa katilanlar bakimindan pandemi öncesi rakamlari yakaladiklarini belirten Yurtsever, “2022 senesinde su vakit 4 bin 286 kisinin kurslarimiz için basvurdugunu gözlemledik. Bu da pandemi öncesi basvuru verilerini yakaladigimizi göstermektedir. Istatiksel olarak 2021/2022 egitim ve ögretim yili Milli Egitim Bakanligi verilerine göre kurs açma oranlarimizda Türkiye’de ön siralarda olmamiz, kurum olarak ilk kez Avrupa Birligi Erasmus Plus projesine basvurmamizin hakli gururunu ve kivancini yasiyoruz. Her zaman, her yerde ve herkes için egitim diyerek tüm vatandaslarimizi kurumumuzdaki kurslarimiza davet ediyor, herkes için bir kurs bulabileceginin teminatini veriyoruz" seklinde konustu.

Halk Egitim Merkezinde kaybolmus mesleklere yönelik de kurslar düzenlediklerini aktaran Yurtsever, "Bunlardan en önemlisi bölgemize ait yöresel bir ürün olan cicim kursudur. Bu kursun usta ögreticisi 74 yasinda olan Zelcan Tunç ablamizdir" ifadelerini kullandi.

Yil boyunca ürettikleri ürünlerin tanitimi amaciyla 1-7 Haziran Hayat Boyu Ögrenme Haftasinda 1 Haziran Çarsamba günü saat 10.00’da belediye meydaninda sergi açilisi gerçeklestireceklerini ifade eden Yurtsever, 2 Haziran Persembe günü saat 14.00’da Il Kültür Müdürlügü konferans salonunda müzik dinletisi, 3 Haziran Cuma günü ise saat 14.00’da Halk Egitim Merkezi bahçesinde resim sergisi açacaklarini söyledi.

Yurtsever, etkinliklere tüm vatandaslarin davetli oldugunu da sözlerine ekledi.

Cicim kursu usta ögreticisi Zelcan Tunç ise yöresel ürünlerin kaybolmamasi amaciyla kurs açildigini belirterek, “9 yildan bu yana yeni nesle cicim yapmayi ögretiyorum. Burada halidan çantaya, heybeden kilime kadar birçok ürün yapiyoruz. Gençlere çagrim gelip bu meslegi ögrensinler ki kaybolmasin” dedi.

Kaynak: İHA