Tarihi Konak Sanat Galerisi Oldu

Denizli’nin Buldan ilçesinde resim ögretmenligi yapan Elif Kocaman Akgül, kentin Hamambogazi Sokagi’nda bulunan tarihi konagi restore ederek sanat galerisine çevirdi.

Tarihi Konak Sanat Galerisi Oldu


Buldan ilçesinde Hamambogazi Sokagi’nda bulunan tarihi konak, resim ögretmeni Elif Kocaman Akgül tarafindan restore edilerek sanat galerisi oldu. Hakki Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi resim ögretmeni olarak görev yapan Akgül, tarihi konagi restore ederek sanat galerisi haline dönüstürmesi ilçenin ziyaret edilen yerleri arasina girmesini sagladi.

Tarihi konakta sanatla ugrasmaktan dolayi mutlu oldugunu belirten Akgül, buldugu tüm atik malzemelerden degisik tarzda dekorasyon esyalari yaparak farkinladik olusturdugunu söyledi.

Tarihi konaga yerlesmesinden itibaren zorlu bir çalismanin içine girerek restore islerini kendisinin yaptigini anlatan Akgül, “Bu konaklari gördügümde çok etkilendim. Dokusu çok güzel, içleri çok güzel. Tarih kokan mekanlar. Bu konaklar yapildigi dönemin sanatsal mekânlari. Bende resim sanatimi bu konakta yapiyorum. Konagi sanat galerisi hailen getirdim. Resim çalismalarimla birlikte kendi tasarimlarim olan seramik, ahsap ürünler, süs esyalari ve objeleri yapiyorum. Boyama çalismalarim var. Atik malzemelerden degisik tarzda dekorasyon esyalari yapiyorum. Her türlü malzemeyi küçücük bir tahta parçasini bile degerlendiriyorum. Ahsap ve seramik malzemeleri birlikte degerlendirmeye gayret ediyorum. Ahsap ve seramik küçücük bir dokunusla adeta sanat eseri haline dönüsebiliyor” dedi.

Kaynak: İHA