Sindirgi Kamp Ve Karavan Festivali Dogaseverleri Bir Araya Getirdi

Doga, eglence, adrenalin ve yöresellik Balikesir’in dogal sehir unvanli Sindirgi ilçesinde bulustu. Sindirgi Kamp ve Karavan Festivali’nde binlerce katilimci essiz dogada muhtesem bir tatilin yani sira eglence ve adrenalin dolu etkinlerle doyasiya eglendi, yöresel gösterilerle yöre kültürünü tanidi.

Sindirgi Kamp Ve Karavan Festivali Dogaseverleri Bir Araya Getirdi
Balikesir’in dogal sehir unvanli ilçesi Sindirgi kamp ve karavan festivaline ev sahipligi yapti. Essiz dogasi ile ziyaretçilerini etkileyen Sindirgi, dogaseverlerin bir numarali adresi oldu. Çevre il ve ilçelerden çadir ve karavanlari ile binlerce vatandas bu festivalde bulustu. Geçtigimiz yil ilki gerçeklestirilen ve organizasyondan oldukça memnun kalan doga severler bu yil da Sindirgi’nin yolunu tuttu. Güvenlik tedbirleri ve her türlü detayin düsünülerek planlanmasi festivale daha çok ailenin katilmasini sagladi. Disaridan gelen katilimcilarin yani sira yöre halki da çadirlariyla festivale katildi.

Karadeniz’i andiran dogasi ile Yaylabayir Gölet alani festivale ev sahipligi yapti. Kamp kuracaklar için doga sporu etkinlikleri, yoga, zumba, konserler gibi birçok farkli aktivite gerçeklestirilirken, Balikesir Büyüksehir Belediyesi, Sindirgi Belediyesi, Yaylabayir Mahalle Muhtarligi, isbirligi ile gerçeklestirilen festivalin ilk gününde yerel sanatçi Mustafa Ertek, ikinci gününde ise kanun üstadi Kutsal Sütoglu sahne aldi. Sindirgi Atli Cirit spor kulübünün atli safarisi, ATV ile gölet çevresinde gezinti ve offroad keyfi ziyaretçilerin begenisini topladi. Paramotorlarla gökyüzünden essiz dogayi seyredenler de keyif aldi.

Mini offroad gösterisi ise son güne damga vurdu. Adrenalin tutkunlari kamp alaninda bulunan offroad parkurunda çamura bulandi, heyecan yasadi. Balikesir Valisi Hasan Sildak, Il Emniyet Müdürü Hasan Onar, Ilçe Kaymakami Zafer Oktay, Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas da offroad heyecanina ortak olanlar arasinda yer aldi. Türkiye geneli yüzlerce offroad aracinin bulustugu Offroad festivalinin ise Ekim ayinda yapilacagi belirtildi.

Kamp kuracaklar için tüm güvenlik tedbirleri alinirken, etkinliklere katilmak isteyenler için Sindirgi ilçe merkezinden kamp alanina festival boyunca ücretsiz ring servisi kondu. Halk oyunlarindan güres takimi gösterilerine, voleybol turnuvalarina kadar birçok etkinligin yer alacagi festival dolu dolu geçti. Gelen ziyaretçilere yöre kültürü de tanitildi. Yöre halkina da katki saglayan festivalin birinci kurali ise yöre halki haricinde esnafin yeme içme, yöresel ürün satmasina müsaade edilmiyor.

Arkadaslarinin tavsiyesi üzerine Izmir’den karavani ile festivale katilan ve memnuniyetini belirten Güray Eras, “Güzel bir organizasyon yapilmis ben Sindirgi Belediyesine çok tesekkür ederim. Insallah bundan sonraki etkinliklerde tekrar hep beraber oluruz” sözlerini kullanirken, Nurgül Eras ise, “’Hayta Yollarda’ isimli karavanimizla Türkiye’de yapilan bütün festivallere katilmaya çalisiyoruz Bu festivali de katilan bir karavanci arkadasimiz vasitasi ile duyduk onun üzerine geldik çok güzel vakit geçirdik basta belediye baskanimiza, kaymakamimiza, çalisan bütün arkadaslara çok tesekkür ederiz güzel bir program yapilmis” dedi.



"Sindirgi’da böyle bir etkinlik olacagini tahmin etmiyorduk"

Sosyal medya üzerinden gördügünü ve Sindirgi’da böyle bir etkinligin olacagini tahmin etmeyen Kadir Oguz, “Izmir’den geliyoruz kari koca emekliyiz böyle bu turlar bu festivalleri hep takip ediyordum. Sosyal medyadan gördüm Sindirgi Belediyesinin etkinligini tüm Ege’yi dolastim ama Sindirgi’da böyle bir sey olacagini tahmin etmiyordum ben karavan, yarislar, etkinlikler gerçekten güzeldi yani çok begendik Sindirgi’yi da begendik. Çok güzel yani ben hiç böyle olacagini tahmin etmiyorduk ilk geldigimizde bayildik yani hem doga olarak hem organizasyon süperdi yani çalismalari çok güzel” dedi.



Ilk kamp deneyimini yasayanlar da bu festivalde yerini aldi

Kamp ve karavan deneyimini ülke genelinde farkli yerlerde de yasayanlarin yani sira ilk kamp deneyimini yasayanlar da Sindirgi’da bulustu. Balikesir Üniversitesi ögrenci toplulugu da Sindirgi kamp ve karavan festivalinde kamp kurdu.

Balikesir Üniversitesi ögrencisi Enes Sariyer, “Benim ilk kamp deneyimim ilk defa yapiyorum, gayet begendim. Bundan sonra da yapmayi düsünüyorum. Beni tesvik etti Sindirgi Belediyesi. Güzel bir aktivite kamp deneyimi oldu benim için” dedi.



Insanlara dogayi sevdirmeye çalisiyorlar

Sindirgi kamp ve karavan festivalini organize edenler arasinda yer alan Italyan lakabi ile dogaseverler arasinda taninan Balikesirli doga sevdalisi Baris Bozoner, “Yine Sindirgi’dayiz dogal sehir Sindirgi’nin dogal köyü Yaylabayir’dayiz. Geçen sene oldugu gibi bu sene de kamp karavan senligimizi gerçeklestirdik kazasiz belasiz atlattik. Cuma, Cumartesi, Pazar günü toplandi tüm arkadaslarimiz geldi çesitli illerden ilçelerden sag olsunlar katilim süperdi. Cumartesi günü süper konserimiz canli müziklerimiz vardi onun disinda folklor gösterilerimiz güres gösterilerimiz ATV’ci arkadaslarimiz vardi mükemmel sov yaptilar bugün de sag olsunlar sayin valimiz, kaymakamimiz, il emniyet müdürümüz, alay komutanimiz herkes buradaydi herkes yanimizdaydi tüm protokol heyetine de tesekkür ederiz bizleri yalniz birakmadiklari için. Günden güne gelisiyoruz günden güne büyüyoruz insanlara dogayi sevdirmeye çalisiyoruz” dedi.



“Festivale olan ilgiden memnuniyet duydum, ilk kez ATV ile adrenalin yasadim”

Insanlari dogaya tesvik eden bu güzel etkinligin halk tarafindan da sahiplenilmesinden mutluluk duydugunu belirterek doga dostu etkinliklere imza attigi için Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas’i tebrik eden Balikesir Valisi Hasan Sildak, "Sindirgi Kamp Karavan Festivaline biz Balikesir’den gelerek il emniyet müdürümüz, il jandarma komutanimiz ile birlikte belediye baskanimizin, kaymakamimizin misafiri olduk. Çok keyifli, ben Sindirgililarin da buraya katilim gösterdiklerini, buraya ilgi duyduklarini gördüm, bundan da memnuniyet duydum. Bugün artik ben de bu adrenalini hissettim beni ATV’ye bindirdiler ilk defa ATV kullandim çok keyifli ama kiyafetimi muhafaza etmek için su çukurdan bu çamurlu alandan geçemedim. Seneye söz verdik ama vatandaslarimizin önünde söz verdik. Tebrik ediyorum belediye baskanimizi güzel bir etkinlik çok birlestirici tabiata çevreye de vurgu yapan yeni spor alanlarini kazandirmaya yönelik farkliliklar sunan güzel bir etkinlik ben kutluyorum ve devamini diliyorum” diye konustu.



Etkinlikler tüm hiziyla devam edecek

Yilin 12 ayinda herkese göre farkli bir etkinlik oldugunu ve doga etkinliklerinin ön planda tutuldugunu belirten Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas “Doga ve dogalligin sehri dogal sehir Sindirgi’dayiz ve Sindirgi yeni bir heyecani müthis bir sekilde yasadi. Yaylabayir’da zirvede bin rakimli tepede hemen göletin yaninda çadirlar kuruldu, mangallar yakildi, ATV’ler geldi, güzel bir heyecan yasandi. Burada müthis bir festival gerçeklesti. Geçen yil Ekim ayinda yaptigimiz festivale hem off-road hem çadirlar binlerce insan katilmisti. Bugün Mayis ayindayiz ve Mayis ayinda yaptigimiz kamp ve karavan festivali müthis bir ilgi gördü. 5 binin üzerinde insan burada çadirini kurdular, aile olarak bir araya geldiler çocuklar ve kadinlar özellikle bu ise çok sevindiler çünkü babalarini göremeyen çocuklar eslerini göremeyen kadinlar bu kamp ve karavan festivalinde bir arada olmus oldular, o keyfi o mutlulugu huzuru yasadilar. Bizler de belediyemiz olarak onlara imkanlar sagladik ortam hazirladik. Elektrik, su, tuvalet bütün ihtiyaçlari karsilandi” dedi.

Kaynak: İHA