Nepal'de Düsen Uçakta 22 Kisinin Cansiz Bedenine Ulasildi

Nepal’de içinde 22 kisiyle kaybolan ve enkazi bulunan uçakta arama kurtarma çalismalarinin ardindan tüm yolcularin cansiz bedenlerine ulasildi.

Nepal’de geçtigimiz Pazar günü Tara Air’e ait uçagin havalanmasindan kisa bir süre sonra kule ile irtibatinin kesilmesinin ardindan kayboldugu açiklanmisti. Arama kurtarma çalismalari sonrasinda uçagin enkazina ulasan ekipler, iki günün sonunda 22 yolcunun cansiz bedenine ulasti. Nepal Ordusu Sözcüsü Narayan Silwal, "Uçaktaki 22 kisiden hiçbiri kazadan sag olarak kurtulamadi" dedi.

Nepal Sivil Havacilik Yönetimi eski Genel Müdürü Sajib Gautam kazanin ardindan yaptigi açiklamasinda, "Kazalar bir olaylar zincirinde meydana gelir. Bu nedenle, bir kazada birçok faktör rol oynar. Havayolu sirketleri, onlarin insan gücü ve kültürü de suçlanacak. Sadece pilotu suçlayamayiz" ifadelerini kullandi.

Nepal Sivil Havacilik Yönetimi Genel Müdür Yardimcisi Deo Chandra Lal Karn ise "Kazanin hava kosullarindan kaynaklandigini düsünsek de kesin nedenini net olarak henüz bilmiyoruz. Gerekli arastirmalar yapilacaktir" dedi.

Kaynak: İHA