Minikler, Iz Birakanlar Müzesini Gezdi

MERSIN – İçel’de farkli okullarda ögrenim gören ilkokul ögrencileri, Akdeniz Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Iz Birakanlar Müzesini gezerek, geçmise yolculuk yapti.

Minikler, Iz Birakanlar Müzesini Gezdi
İçel’in geçmisine yolculuk imkani sunan, sehrin hafizasini yasatan, kente iz birakmis isimleri gelecege tasiyan Akdeniz Belediyesi Iz Birakanlar Müzesi, her gün farkli yas ve kesimlerden ziyaretçilerini agirliyor. Akdeniz Belediyesinin, İçel Valiliginin destegi ve Akdeniz Kent Konseyinin katkilariyla yok olmak üzere olan tarihi bir İçel Evini restore edip ‘Iz Birakanlar Müzesi’ adiyla gelecege kazandirdigi iki katli tarihi bina, bir yandan kentte bulunan farkli okullardan her gün onlarca ögrenci ve ögretmeni agirlarken, diger yandan sehir disindan İçel’e gelen misafirlerin de ilk ugradigi yerlerden birine dönüsüyor.

İçel’in son 120 yilinin yani sira, tarih öncesi çesitli kayitlarin da yer alip sergilendigi müzede, İçel’de yasamis, sehre imzasini atmis, sporcusundan, sanatçisina, tarihçisinden, siyasetçisine kadar birçok degerli ismin biyografisi ve resimleri yer aliyor.

Müzenin son konuklari ilkokul ögrencileri oldu

Akdeniz’de bir ilk olan müze; 8 odadan olusurken, kentin 100 yillik geçmisine sahip futbol takimi İçel Idman Yurduna da ayri bir oda hazirlandi. Her geçen gün daha çok ilgi çeken Iz Birakanlar Müzesini, son olarak ilçe sinirlarinda bulunan farkli okullardan yüzlerce ögrenci, ögretmenleri ile birlikte ziyaret etti. Minik ögrenciler gezide, yasadiklari sehir ve sehre etki birakmis isimler hakkinda bilgiler edinirken, arkadaslariyla da keyifli ve eglenceli bir gün geçirdiler.
Kaynak: İHA