Karacabey'de Ögrencilere Afet Farkindalik Egitimi Verildi

Karacabey’de, afet farkindalik egitimleri dahilinde IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kres siniflarina, deprem ve diger afetler ve alinmasi gereken önlemler hakkinda bilgilendirme egitimi verildi.

Karacabey'de Ögrencilere Afet Farkindalik Egitimi Verildi
Karacabey Belediyesi, afet farkindalik egitimleri ile ilçedeki okullarda ögrencileri deprem ve diger afetlerle ilgili bilgilendirmeye devam ediyor. IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kres siniflarina; deprem, diger afetler ve alinmasi gereken önlemler hakkinda bilgilendirme egitimi verildi.

Karacabey Belediyesi Is Güvenligi Uzmani tarafindan verilen egitimlerde; ögrencilere afet öncesinde alinmasi gereken tedbirler, afet aninda ve sonrasinda yapilmasi gerekenler detaylica anlatiliyor.

Uygulama devam edecek

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan yaptigi açiklamada, “Dogal afetler hayatimizin bir gerçegi. Ülkemiz, deprem kusaginda yer alan bir ülke oldugu için bu konuda tüm toplum nezdinde farkindaligin artirilmasi çok önem tasiyor. Afet durumlarinda nasil hareket edilmesi gerektigini, afetlere karsi nasil hazirlikli olmamiz gerektigini hepimizin iyi bilmesi gerekiyor. Bizler de bu kapsamda hazirlikli olmak adina okullarimizda afet farkindalik egitimleri gerçeklestiriyoruz. Bu uygulamamiz, diger okullarimizda da belirlenen takvim çerçevesinde devam edecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA