Bilim Fuari Senligi'nde Vatandaslardan Kan Bagisina Yogun Ilgi

Aydin’in Kuyucak ilçesine bagli kirsal Gencelli Mahallesi’nde ilk kez bilim senligi ve kan bagisi etkinligi düzenlendi. Gencelli Ortaokulu’nda gerçeklestirilen etkinliklerde köy halkindan rekor seviyede kan ve kök hücre bagisi geldi.

Bilim Fuari Senligi'nde Vatandaslardan Kan Bagisina Yogun Ilgi


Geçtigimiz hafta ilçeye bagli kirsal Basaran Mahallesi’nde bulunan Basaran Ortaokulu’nda düzenlenen bilim fuarinin ardindan bir ilk de Gencelli Mahallesi’nde gerçeklesti. Kuyucak Kaymakami Fehmi Sinan Niyazi, Kuyucak Belediye Baskani Metin Ertürk, Ilçe Jandarma Komutani J.Ütgm. Salih Demirtas, Kuyucak Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Karadag, Aydin Kizilay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ridvan Senol, Aydin Kizilay Kan Merkezi Sorumlusu Ali Yalçinkaya ve ilçe protokolü üyeleri, Gencelli mahalle Muhtari Mehmet Topçu ve Gencelli Ortaokulu Müdürü Ali Menderes’in ev sahipliginde düzenlenen senlikte bir araya geldi. Mahallede ilk kez düzenlenen etkinliklerde ögrenciler tarafindan hazirlanan bilim projeleri sergilendi. Aydin Kizilay Kan Merkezi’nin açtigi stantta ise gün boyu yapilan bagislarda 109 ünite kan ve 25 adet te kök hücre bagisi gerçeklestirildi.

Ilk kez gerçeklestirilen etkinliklerde vatandaslarin rekor katilimla yaptigi bagislar büyük takdir topladi. Köy halki tarafindan etkinlige katilan herkese gözleme basta olmak üzere zengin ikramlarda bulunuldu.

Kuyucak Belediye Baskani Metin Ertürk, yaptigi açiklamada; “Ilçemiz Gencelli Ortaokulu’nda gerçeklesen Bilim Fuari’nin açilisini Ilçe Kaymakamimiz Fehmi Sinan Niyazi, Gencelli Mahalle Muhtarimiz Mehmet Topçu ve daire amirlerimiz ile birlikte gerçeklestirdik. Kizilay’in gerçeklestirmis oldugu kan bagisi kampanyasini ziyaret ettik. Ögrencilerimizin hazirlamis olduklari projeleri inceledik. Ögrenci ve ögretmenlerimizi emeklerinden dolayi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA