3. Uluslararasi 'Masalistanbul' Festivali Manus Baba Konseriyle Sona Erdi

Küçükçekmece Belediyesi’nin ‘Agaç Gölgesinde Masallar’ temasiyla 3.sünü düzenledigi Uluslararasi ’MasalIstanbul’ Festivali’nin kapanis programinda, basarili sanatçi Manus Baba sevenleriyle bulustu.

3. Uluslararasi 'Masalistanbul' Festivali Manus Baba Konseriyle Sona Erdi
Küçükçekmece Gölü kenarinda düzenlenen konsere büyük ilgi gösteren vatandaslar, Manus Baba’nin sevilen sarkilarina hep bir agizdan eslik ederek, gönüllerince eglendi. Manus Baba konserinde, “Haberin Var Mi? Bir Tek Sensin Içimde, Dönersen Islik Çal, Bu Havada Gidilmez, Etegi Belinde” gibi dillere pelesenk olan sarkilarini seslendirdi. Yaklasik 2 saat sahnede kalan sanatçi, Küçükçekmece’de çok güzel agirlandiklarini ifade ederek, Belediye Baskani Kemal Çebi’ye tesekkür etti. Konser öncesi Göl kenari Fatih Gündüz Çocuk Bakimevi’nden Amfi Tiyatro’ya ’MasalIstanbul’ kapanis yürüyüsü düzenlendi.

Yürüyüse katilan vatandaslar, Bando esliginde coskulu anlar yasadi.

Masal Festivali kapanisinda birbirinden renkli etkinlikler

’MasalIstanbul’un kapanis programi renkli etkinliklere sahne oldu. Ilçede 6 gün boyunca 19 farkli noktada devam eden festivalin son gününde Yasar Kemal Sanat Evi bahçesinde piknik de düzenlendi.

Piknikte “Agaç Gölgesinde Masallar” MasalIstanbul anisina, Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Güney Özkilinç çok sayida çocukla birlikte fidan dikti. Yogun kalabalikla gerçeklesen piknige katilim saglayanlar, oyunlar oynadi, halaylar çekti. Gönüllerince bir gün geçirdi.

6 gün boyunca masallarin büyülü dünyasinda yolculuk yapildi

Seiba Uluslararasi Hikâye Anlaticiligi Merkezi ile ortaklasa düzenlenen festival kapsaminda; 6 gün boyunca yerli ve yabanci masal anlaticilari, müzisyenler, edebiyatçilar, clown ve pandomim sanatçilari ilçenin 19 farkli noktasinda Küçükçekmecelilerle bulusarak, katilimcilari masal yolculuguna çikardi. Festivalde yerel masal anlaticilarinin yani sira Italyan, Fransiz ve Güney Koreli alaninda uzman anlaticilar da Küçükçekmece’ye konuk oldu.

Çocuklar ve yetiskinler, agaç gölgesinde masallar dinledi

Festival kapsaminda Seyir Parki, her aksam masal anlaticilarini ve masal meraklilarini agirladi. Seyir Parki’na her aksam büyük ilgi gösteren çocuklar, yerel ve yabanci masal anlaticilarindan agaç gölgesinde masallar dinledi. Masal kamyonu ve masal bisikleti 5 gün boyunca mahalleleri gezerek, herkese masali ulastirdi.
Kaynak: İHA