ABD Temsilciler Meclisi Baskani Pelosi'nin Kocasi, Uyusturucu Madde Etkisiyle Araç Kullanmaktan Tutuklandi

ABD Temsilciler Meclisi Baskani Nancy Pelosi’nin kocasi Paul Pelosi, Cumartesi gecesi uyusturucu madde etkisi altinda araç kullandigi iddiasiyla tutuklandi.

Amerika Birlesik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Baskani Nancy Pelosi’nin kocasi Paul Pelosi, Cumartesi gecesi uyusturucu madde etkisi altinda araç kullandigi gerekçesiyle Kaliforniya’daki Napa County bölgesinde tutuklandi. 82 yasindaki Paul Pelosi’nin alkollü araç kullanmak ve kaninda 0.08’in üstünde tespit edilen alkol seviyesiyle araç kullanma suçlamalariya ceza evine gönderildigi bildirildi.

Cumartesi günü yerel saatle 23.44 civarinda tutuklanan Pelosi’nin Pazar sabahi saat 04.13 ile 07.26 arasinda ceza evinde kaldigi, daha sonra serbest birakildigi belirtildi. Tutuklama kayitlarina göre Pelosi’nin iki suçlama için kefalet ücretinin 5 bin dolar olarak belirlendigi belirtildi.

ABD basinina göre, Temsilciler Meclisi Baskani Nancy Pelosi bugün konusmaci olarak katildigi bir tören sirasinda esi Paul Pelosi’nin tutuklanmasina iliskin konusmaktan kaçindi. Ülkenin Güney Dogusundaki Brown Üniversitesinde konusmaci olan Pelosi’nin sözcüsü Drew Hammill yaptigi açiklamada, "Konusmaci, kendisi Dogu Sahili’ndeyken meydana gelen bu özel mesele hakkinda yorum yapmayacak" dedi.

Kaynak: İHA