Tortum Selalesi Bayramda Da Ziyaretçilerini Agirliyor

Ramazan Bayrami’nin gelmesiyle birlikte yerli turistler, Asya ile Avrupa’nin en yüksek selalesi olan Tortum Selalesi’ne akin etti.

Tortum Selalesi Bayramda Da Ziyaretçilerini Agirliyor
Uzundere’de bulunan, dünyanin 3’üncü, Asya ve Avrupa’nin en yüksek selalesi olan Tortum Selalesi, UNESCO dünya miras listesine aday gösterildi. Yilda 10 bin turistin ziyaret ettigi, 48 metre yükseklikten düsen sularin izleyenlere adeta bir görsel sölen sundugu selale, hava sicakliginin artmasi ve korona virüs tedbirlerinin kaldirilmasinin ardindan Ramazan Bayrami’nda ilgi odagi haline geldi.

Tortum Selalesini ziyaret eden vatandaslar, “Bayram tatilini firsat bilerek buraya geldik. Çok güzel selale. Herkesi buraya davet ediyoruz” seklinde konustu.

1700’lü yillarin ortalarinda bugünkü Balikli köyü batisinda yer alan bir dagin heyelan sonucu Tortum Çayi’nin önünü kapatmasiyla olusan Tortum Selalesi, 22 metrelik genislikten ve 48 metre yükseklikten düsmekte. Yilin her mevsiminde manzarasiyla ziyaretçilerini etkileyen ve dökülen suyun zerrecikler halinde uçusmasiyla sürekli gökkusagina benzer görüntü olusturdugu Tortum Selalesi, her sene yerli ve yabanci turist akinina ugruyor.
Kaynak: İHA