Proje Ögretmenlerden, Görsel Sanat Özel Ögrencilerden

Ordu’nun Ünye ilçesinde özel ögrenciler için hazirlanan projeler sayesinde, ögrencilerin hayalleri görsel sanatla bulusturuldu.

Proje Ögretmenlerden, Görsel Sanat Özel Ögrencilerden
Ünye Ticaret Borsasi Özel Egitim Uygulama Okulu’nda görevli 6 özel egitim ögretmeni tarafindan hazirlanan 3 proje sayesinde özel ögrencilerin hayal dünyalarinin farkli sanatsal çalismalarla aktarilmasi amaçlaniyor.

Özel ögrencilere yönelik egitim ve ögretimin kalici, eglenceli ve keyifli hale getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Özel Egitim Ögretmeni Betül Demirkaya, “Biz bu projeyi iki kurucu olarak baslattik ve yedi ögretmen arkadasla ortak bu projeyi yürütüyoruz. Türkiye’de ortaklarimiz ise Bingöl, Sivas ve Ordu’dadir. Öncelikli özel egitim gerektiren bireyler için okul aile isbirligi yadsinamaz. Biz de bu dogrultuda egitim ve ögretimi kalici, eglenceli ve keyifli hale getirmeyi hedefliyoruz. Bunu da uygun destekleyici ve motive edici ortami hazirlayarak yapmayi amaçladik. Bu proje nedenle yaptigimiz müzikli oyun, geri dönüsüm kutusu hazirlama, fidan dikimi, çevre bilinci, mutfak etkinlikleridir. Bu etkinlikleri yaparken velilerimiz okulumuza gelerek ögrenciler ve ögretmenlerle is birligi halinde bu etkinlik çalismalarini tamamlamasini istedik. Bütün velilerimiz ve ögrencilerimiz bütün çalismalara basarili bir sekilde katilarak projemize destekte bulundular” dedi.

Ögrencilerle aktif ögrenme temelli bir proje hazirlandigini söyleyen proje ögretmenlerinden Tugba Ilhan, “Çiziyorum, boyuyorum ve ögreniyorum projesi yedi Türk ortakla birlikte olusturdugumuz bir projedir. Projemizin Ünye ayagini ben olusturuyorum. Projemiz dört Ordu ortagi, Samsun, Ankara ve Kirsehir olmak üzere yedi ortaktan olusuyor. Toplamda 22 ögrencimiz var ve okul bazinda üç ögrencimizle birlikte çalistik. Ögrencilerimize aktif ögrenme temelli bir proje hazirladigimizi düsünüyorum. Ve Subat ayi itibariyla ve Nisan ayi itibariyla projemize son verdik. Projemizin kisa ama etkili oldugunu düsünüyorum. Projemiz bes etkinlikten olusuyor ve çesitli etkinliklerde ögrencilerimize yaparak, yasayarak ögrenmenin temellerini attik” diye konustu.

Özel ögrencilerin kendilerini sanatla ifade ettigini söyleyen bir diger proje ögretmeni Aysegül Evrim Yilmaz ise, “Projemiz görsel sanatlarla desteklenen bir projedir. Projemiz iki yabanci ve ülkemizde ise bes ilimizde yürüttügümüz bir proje oldu. Toplamda ise 17 katilimci var. Romanya, Polonya, Tatvan, Bursa gibi ülke içi ve disindan projemizin ortaklari var. Otizmli bireylerde projenin ana çikis noktasi, özel bireylerin kendilerini ifade edemedikleri durumlarda kendilerini sanatla daha iyi ifade ettiklerini fark ettik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA