Ögrencilerini Taciz Ettigi Iddia Edilen Müdür Yardimcisinin Yargilanmasina Baslandi

Kocaeli’de üniversiteye hazirlanan 3 kiz ögrencisine cinsel tacizde bulundugu iddiasiyla tutuklu yargilanan müdür yardimcisinin durusmasi görüldü. Durusmada suçlamalari kabul etmeyen müdür yardimcisi, "Ögrencilerime ’Altinda bir sey var mi, ne giyiyorsun?’ gibi sorular sormadim. ‘Dogruluk mu, cesaret mi oynayalim?’ gibi bir teklifte bulunmadim, ‘Kaç kere iliski yasadin?’ diye bir sey de sormadim. Tesadüfen N.K.’nin ses kaydi aldigini fark ettim, silmeye çalistim ancak silemedim. Ses kaydini silmeye çalismamin sebebi N.K.’nin müstehcen konusmalarindan dolayidir" dedi.

Ögrencilerini Taciz Ettigi Iddia Edilen Müdür Yardimcisinin Yargilanmasina Baslandi
Olay, Kocaeli’nin Izmit ilçesinde bulunan özel bir dershanede meydana geldi. Iddiaya göre, dershanede rehberlik ögretmeni ve müdür yardimciligi görevi yapan A.G., 3 kiz ögrencisine cinsel tacizde bulundu. Ögrencileriyle müstehcen konular konustugu, bu sirada ise kendi özel bölgesine dokundugu ve onlara sarildigi iddia edilen ögretmen hakkinda suç duyurusunda bulunuldu. Emniyette ifadesi alinan A.G., çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Ögrencime ’Hafta sonu beraber gezmeye gidelim’ demedim bana iftira atiyorlar"

A.G.’nin yargilanmasina Kocaeli 7. Asliye Mahkemesi’nde baslandi. Durusma salonunda taraf avukatlari, aileler, tutuklu sanik A.G. ve 19 yasindaki magdur Ç.S.K. bulundu. 18 yasindan küçük magdurlardan E.E. ve N.K. ise SEGBIS ile durusmaya katildi.

Olaylari anlatan A.G., "Ben Izmit’te özel bir dershanede 2 yil önce rehberlik ögretmeni olarak ise basladim. Son 2 yildir da rehberlik ögretmenligiyle birlikte müdür yardimciligi görevini sürdürmekteydim. Ç.S.K., E.E. ve N.K.’yi dershaneye gelmeleri sebebiyle tanirim. Ç.S.K.ye ‘Kocaeli’ne yeni geldin, hafta sonu beraber gezmeye gidelim, kahve içelim, etrafi tanirsin’ gibi bir teklifte bulunmadim. 14 Subat’ta Ç.S.K.’nin erkek arkadasi kurstaki diger erkekleri dövmek için dershaneye geldigini duydum. ‘Burasi dingonun ahiri degil’ diyerek uyardim. Bu sebeple bana iftira atiyorlar" dedi.



"Kaç beden giyiyorsun, içinde bir sey var mi?’ gibi sorular sormadim"

E.E. ile olan iddialar hakkinda konusan A.G., "E.E.’nin 14 Subat’ta odama geldigi dogrudur ancak kendisine ‘Kaç beden giyiyorsun, içinde bir sey var mi, ne giyiyorsun?’ gibi sorular sormadim, bu iddialar yalandir. E.E. bana sevgilisinden ayrildigini ve onu unutamadigini söyleyince ben de kendisine bunu kafasina takmamasi gerektigini, önünde girecegi bir sinav oldugunu söyledim. O günün aksaminda E.E.’ye ‘Eve gittin mi?’ diye mesaj attigim dogrudur ancak ‘Canim’ diye bir sey kendisine yazmadim. Mesaj atmamin sebebi gündüz konustugumuz olaylari kafasina takmamasini söylemem içindi” diye konustu.



"Ben normalde ögrencilerime sigara vermem ancak bir seferlik isteyince kendisine sigara verdim"

Bir diger ögrenci N.S. ile aralarinda geçen konusmalari anlatan A.G., "15 Subat’ta ise N.S.’nin odama geldi. N.S.’ye ‘Dogruluk mu, cesaret mi?’ oynayalim gibi bir teklifte bulunmadim, ‘Kaç kere iliski yasadin?’ diye bir sey de sormadim. Ben terasta sigara içerken N.S.’de benden sigara istedi. Ben normalde ögrencilerime sigara vermem ancak bir seferlik isteyince kendisine sigarayi ve çakmagi verdim. Çakmagin kirmizi olmasi sebebiyle, ’hocam kirmizi yakismis’ dedi.

Ben ona bu konulari konusmak için yasinin küçük oldugunu söyledim. Tesadüfen N.K.’nin ses kaydi aldigini fark ettim, silmeye çalistim ancak silemedim. Ses kaydini silmeye çalismamin sebebi N.K.’nin müstehcen konusmalarindan dolayidir. Ayrica N.K.’nin saçini oksadigim da dogru degildir” seklinde konustu.



Tutuksuz yargilanmasina karar verildi

Durusmada E.E. ve N.K. saniktan sikayetçi olurken Ç.S.K., ise sikayetinden vazgeçti. Mahkeme heyeti, sanigin tutuksuz olarak yargilanmasina ve durusmanin ertelenmesine karar verdi.
Kaynak: İHA