Mersin'de 1 Nisan'da Baslayan Sulama Sezonunda 717 Bin 560 Dekar Tarim Arazisi Sulanacak

MERSIN – İçel’de sulama sezonu 1 Nisan’da basladi. DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, bu sezonda İçel’de 717 bin 560 dekar tariz arazisinin sulanacagini belirterek, “İçel’de yapilacak sulu tarim ile ekonomiye 6 milyar 261 milyon 503 bin TL katki saglamayi hedefliyoruz” dedi.

Mersin'de 1 Nisan'da Baslayan Sulama Sezonunda 717 Bin 560 Dekar Tarim Arazisi Sulanacak
Devlet Su Isleri (DSI) Genel müdürü Kaya Yildiz, yaptigi açiklamada, DSI’nin, su kaynaklarinin korunmasi, yönetilmesi, gelistirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarilmasi amaciyla projeler üreten Türkiye’nin en büyük yatirimci kuruluslarindan birisi oldugunu ifade etti.

2022’nin, DSI’nin sulama yatirimlarinda hamle yili olacagini vurgulayan Yildiz, “Bölgesel kalkinma projeleri olan GAP, KOP, DAP ve DOKAP basta olmak üzere özellikle sulama yatirimlarimizi hizlandirarak verimli topraklarimizin bereketine bereket katmak için çalismaktayiz. DSI olarak modern sulama projelerini gelistirerek uygulamaya koymaktayiz. Modern sulama ile tarimda saglanan verim artislari, üretim deseninin çesitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dogrudan ve dolayli artisi getiriyor. Bu durum bir yandan kirsal kalkinmanin hedeflerinden olan yoksullugun azaltilmasi amacina hizmet ediyor bir taraftan da yasam standardini yükseltiyor” ifadelerini kullandi.

“Ülkemiz ekonomisine 6 milyar 261 milyon TL katki saglamayi hedefliyoruz”

Bu çerçevede İçel’de 1 Nisan tarihinde baslayan 2022 yili sulama sezonunda toplam 717 bin 560 dekar tarim arazisinin sulanacagini açiklayan Yildiz, “İçel’de 717 bin 560 dekar tarim arazisinde yapilacak sulu tarimla 2022 yili birim fiyatlari ile ülkemiz ekonomisine 6 milyar 261 milyon 503 bin TL katki saglamayi hedefliyoruz. Çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezon diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA