Sahte Çek Mafyasina Jandarmadan Operasyon

Istanbul’da jandarma ekipleri sahte çek üreten veya çalinti orijinal çekler üzerinde oynama yapan sahislara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda bir odasi matbaa olarak dizayn edilen evde çesitli bankalara ait içeriginde gizli logo ve simge özellikleri bulunan 2 bin 500 adet sahte çek ve 3 adet sahte noter mührü ele geçirirken, 3 kisi gözaltina alindi.

Sahte Çek Mafyasina Jandarmadan Operasyon
Istanbul Il Jandarma Komutanligi ekiplerince süpheli sahislarin sahte çek üreterek ya da orijinal çekleri çalarak üzerinde oynama yapip vatandasi dolandirdigi bilgisi üzerine yapilan arastirmalar ve fiziki takip neticesinde süphelilerin Sisli’de ikamet ettikleri belirlendi. Bölgede arastirmalarini yogunlastiran jandarma ekipleri, süphelileri yaklasik 1 ay adim adim takip etti. Süphelilerin kiraladiklari dairede sahte çek tanzim ederek piyasaya sürdükleri tespit edildi. Söz konusu adrese operasyon düzenleyen jandarma ekipleri, evin bir odasinin matbaa olarak dizayn edildigini gördü. Yapilan aramalarda çesitli bankalara ait içeriginde gizli logo ve simge özellikleri bulunan piyasaya sürülmeye hazir 2 bin 500 adet sahte çek, 3 adet sahte noter mührü, 1 adet hologram kontrol cihazi, 1 adet bilgisayar ve yazici düzenegi ile çok sayida sahte belge ele geçirilirken, yakalanan 3 süpheli gözaltina alindi.

Orijinaline yakin sahte çek üretmisler

Kalpazanlarin hemen hemen her bankaya ait hologramli çekleri orijinaline yakin olarak ürettigi, ürettikleri sahte çeklerin yani sira çalinti orijinal çeklerin de üzerinde oynama yaparak ticaret yapan vatandaslari maddi ve manevi zarara ugrattiklari ortaya çikti. Yakalanan 3 sahis, ifadelerinin alinmasinin ardindan adli makamlara sevk edildi.
Kaynak: İHA