Binlerce Kisi BARÜFEST'22'de Hem Eglendi Hem Ögrendi

Bartin Üniversitesinin BARÜFEST’22 çerçevesinde gerçeklestirdigi bilim, kültür, sanat ve spor etkinliklerine binlerce ögrenci, mezun ve üniversite adayi ögrenci katildi.

Binlerce Kisi BARÜFEST'22'de Hem Eglendi Hem Ögrendi
Bartin Üniversitesinin (BARÜ) Kutlubey Yerleskesinde gerçeklestirdigi etkinlikler Iletisim Uzmani Ögr. Gör. Ismail Yolcu, 4 farkli ilden ögrencilerle bir araya geldigi “Basari Yolcugu” semineriyle basladi.

Bartin, Zonguldak, Bolu ve Karabük’ten gelen lise ögrencileriyle bir araya gelen Yolcu, basari ve motivasyon konusunda ögrencilere bilgiler verdi. Üniversite sinavlarina hazirlanma, üniversite tercihi ve meslek seçimi noktalarinda önerilerde bulun Yolcu, egitimin önemi, dogru tercih ve basarili bir kariyer konulari üzerinde durdu.

“Ögrencilerimiz her zaman odak noktamiz oldu”

BARÜFEST’22 açilis töreni Egitim-IIBF Konferans Salonunda düzenlendi.

Törenin açilis konusmasini yapan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Tribünde Degil Odaginda Ol” anlayisiyla gerçeklestirilen etkinliklerin önemine degindi.

Rektör Uzun, “Ögrencilerimiz bizim her zaman odak noktamiz olmustur. Onlarin ilgi alanlarina göre hareket etmek, onlari gelecege en iyi sekilde hazirlamak bizim en temel hareket noktamizdir. Çünkü biliyoruz ki gelecegimizi insa edecek olan da ihya edecek olan da gençlerimizdir. Bilimden sanata, spordan müzige kadar birçok etkinligin yer aldigi senliklerimizde tüm bilesenlerimizin eglenerek ögreneceklerine yürekten inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Türk Sanat Müzigi Konseri büyük alkis aldi

Açilis töreninde Bartin Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Sef Sezen Öztas yönetimindeki Türk Sanat Müzigi Korusu sahneye çikti. “Göze mi Geldim, Sen mi Unuttun”, “Özledigim Sarkisin” ve “Nazende Sevgilim” basta olmak üzere sevilen parçalarin seslendirildigi konser müzikseverlerin büyük begenisini topladi. Türk Sanat Müzigi Konserine katilanlar yaklasik bir buçuk saat süren dinletinin ardindan, sanatçilari alkis yagmuruna tuttu.

Bilim, girisimcilik ve metaverse konularinda söylesiler düzenlendi

Senlikler çerçevesinde düzenlenen söylesilerde alaninda yetkin konuklar tarafindan farkli konularda bilgiler verildi.

Kutlubey Yerleskesindeki farkli salonlarda gerçeklestirilen söylesilerin ilkinde Mühendislik, Mimarlik ve Tasarim Fakültesinden Doktor Ögretim Üyesi Ümit Tayfun “Girisimde Kaybederken Kazanmak” baslikli konusmasini yapti.

Stanford Üniversitesinden bilim insanlarinin her yil gerçeklestirdigi ve dünyanin en etkili bilim insanlarinin siralandigi liste BARÜ’den yer alan 6 akademisyenden Prof. Dr. Osman Gençel ile Dr. Ögr. Üyesi Parham Taslimi ise “Bilim Dünyasinda Basarili Olmak” adli söyleside yer aldi.

Dijital Çag’in yeni trendi olan NFT dünyasina Türkiye’den kurumsal anlamda giren ilk üniversite olan BARÜ’de Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ögrencisi Onur Usalan ise dijital sanat galerisi çalismalarindan da bahsettigi “Blockchain, Web 3.0 ve Is Firsatlari” baslikli konusmasini yapti.

Resimler, fotograflar, heykeller, projeler

BARÜFEST’in dolu dolu geçen etkinliklerinde 4 ayri resim ve fotograf sergisi açildi. Egitim-IIBF Binasi fuaye alaninda düzenlenen “Arayis”, “Memleketimden Ekoloji Manzaralari”, “Anin Sosyolojisi” ve “Ögrenci Çalismalari” adli sergilerde onlarca eser sanat severlerle bulustu.

Ayrica Fen Fakültesi ögrencileri tarafindan hazirlanan 49 ayri proje de posterleriyle sergi alaninda yer aldi. Farkli alanlarda olusturulan projelerden dereceye girenlere ödüller verildi.

Bilim sergisini ziyaret edenlere ögrenciler tarafindan yapilan çalismalar hakkinda bilgiler verildi.

Tiyatrolar, sinemalar, sergiler, ilginç deneyler, oyunlar…

Iki gün boyunca kampüsü dolduran ögrenciler onlarca etkinlige katildilar. Gölet alaninda kurulan stantlarda ögrenci topluluklari yaptiklari çalismalar hakkinda bilgiler vererek yeni ekip arkadaslari buldular. Elektrikli otomobil, insansiz hava araci, insansiz su alti araci, roket çalismalarinin da sergilendigi senlik alaninda, sosyal sorumluluk projeleri anlatildi. Ögrenci topluluklariyla birlikte farkli birimlerden ögrenciler ve akademisyenlerin de yer aldigi alanda workshop, ilginç deneyler, saglik için egzersiz, zumba dans gösterimi gibi çok sayida etkinlik yapildi.

Ögrencilerin sahneledigi “Sokrates Hapisten Neden Kaçmadi?” ve “Dr. Hicabi Mülakatli ve Liyakatli” izleyicilerin büyük begenisini topladi. “Bartin in Shakesperean Art” sinema gösterimine ögrenciler yogun ilgi gösterdi. Açik hava sinema gösteriminde ise yüzlerce ögrenci çimler üzerinde film keyfi yasadi.

Uluslararasi ögrenciler kendi kültürlerden kesitler sundu

BARÜ’de egitimlerine devam eden 69 farkli ülkeden uluslararasi ögrenciler senlikler boyunca birçok faaliyetle kendi ülkelerini ve kültürlerini tanitti. Kendilerini Türkiye’nin gönüllü elçileri olarak tanimlayan ögrencilerin siir ve sarki dinletileri ile dans gösterileri büyük ilgi gördü. Yöresel kiyafetleriyle senliklere renk katan ögrenciler ayni zamanda kendi ülkelerine özgü yemekleri ziyaretçilere ikram etti.

Sampiyonlar kupa ve madalyalarini aldi

BARÜFEST’22 çerçevesinde bir ay boyunca 5 farkli bransta devam eden spor müsabakalarinda dereceye girenler düzenlenen törenle ilan edildi. Tenis, ayak tenisi, basketbol, voleybol ve futbol karsilasmalarinda bireysel ya da takim halinde ilk üçe girenlere madalya ve kupalari verildi.

Binlerce kisi 7 ayri konserde doyasiya eglendi

BARÜFEST’22’de büyük begeni toplayan 7 konser gerçeklestirildi.

Bartin Üniversitesi ögrencilerinin olusturdugu Grup Hertelden konseriyle baslayan ilk günde Grup Armoni, Tayfur Çalik ve Grup Sat performanslariyla izleyicileri büyüledi. Yine Bartin Üniversitesi ögrencisi Emre Demirkol’un DJ performansi ise ögrencilere unutulmaz bir gün yasatti. Ikinci günde ise sahneye Bartin Üniversitesi mezunu Sefa Basaran çikti. Binlerce kisilik kalabaliga DJ performansiyla müzik ziyafeti yasatan Basaran, sahnesiyle göz doldurdu.

Gerçeklestirilen boya festivali ise “ColorFest” ise renkli görüntülere sahne oldu. Ellerindeki boyalarla birbirlerini boyayan gençler, ayni zamanda müzik esliginde dans etti.

BARÜFEST’22 Gripin’in unutulmaz konseriyle son buldu. Konserler sirasinda telefonlarinin isiklariyla görsel bir sölen olusturan ögrenciler, seslendirilen parçalara tek bir agizdan eslik ettiler. Konser sonunda BARÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sevim Çelik tarafindan Gripin grubunun solisti Birol Namoglu’na çiçek takdim edildi.
Kaynak: İHA