Ünsal Açiklamasi '28 Mayis Azerbaycan'in Bagimsizlik Günü Bütün Türk Dünyasina Kutlu Olsun'

TADDEF Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Baskan Yardimcisi Serdar Ünsal, "28 Mayis Azerbaycan’in bagimsizlik günü bütün Türk dünyasina kutlu olsun" dedi.

Ünsal Açiklamasi '28 Mayis Azerbaycan'in Bagimsizlik Günü Bütün Türk Dünyasina Kutlu Olsun'


TADDEF Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Baskan Yardimcisi Serdar Ünsal, Azerbaycan’in Bagimsizliginin 104. yildönümüne iliskin mesaj yayinladi. "28 Mayis Azerbaycan’in bagimsizlik günü bütün Türk dünyasina kutlu olsun" diyen Serdar Ünsal, Azerbaycan’in 1918-1920 yillari arasinda kazandigi ve iki yila yakin süren bagimsizliginin Rus isgaliyle ortadan kalktigini, fakat Sovyetler Birligi’nin dagilmasiyla 1991’de Azerbaycan’in yeniden bagimsizligini kazandigini söyledi.

Ünsal, “Bugün Azerbaycan bölgede gelisen ve güçlenen bir devlet olmustur. Cumhurbaskani Ilham Aliyev sayesinde gittikçe de güçleniyor. En büyük sorun Ermenistan’la yasanan çatisma ve isgal edilen topraklardi. Isgal edilen topraklar 44 gün süren savasin ardindan Ermeni isgalinden kurtarilmis Azerbaycan büyük bir zafer kazanmistir. Azerbaycan’in bagimsizliginin 104. yilini kutluyorum. Insallah gelecek sene de isgal altindaki Türk yurdu olan Erivan’daki hanliginin da topraklari da azat edilerek daha mutlu ve coskulu bir bayrami tüm dünyadaki Azerbaycan Türkleri olarak kutlariz. Ankara’dan Bakü’ye, Gence’ye, Susa’ya, Kelbecer’e, Nahcivan’a ve Karabag’a selam olsun! Bir millet iki devlet olan Azerbaycan ve Türkiye’nin dostlugu ilelebet sürecek ve bir kere yükselen sanli bayrak bir daha asla inmeyecektir.” dedi.



"Bizler Igdir’da yasayan Azerbaycan Türkleriyiz ve bu bayramin bizim için anlami, önemi çok daha fazladir" diyen Serdar Ünsal, Türkiye’deki Azerbaycan Türkleri olarak her zaman Azerbaycan’in yaninda olduklarini belirtti.

Azerbaycan’in önderi Haydar Aliyev’in "Bir milletin iki devletiyiz" ve Mustafa Kemal Atatürk’ün "Azerbaycan’in sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir" sözlerinin de altini çizerek iki devlet arasindaki önemli baglara deginen Ünsal, Türk dünyasinin büyük bir aile oldugunu söyledi.

Ünsal, "Azerbaycan’in ilerledigi yolu, Türkiye ile olan iliskilerinin gelismesini destekliyoruz. Azerbaycan’in 104. Bagimsizlik yildönümünde Mehmet Emin Resulzade, Ebülfez Elçibey, Haydar Aliyev’i rahmetle aniyor. Cumhurbaskani Ilham Aliyev’e nice zaferler diliyorum.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA