Yunanistan, ABD'nin Talebi Üzerine Iran Bandirali Petrol Gemisine El Koydu

Iran Limanlar ve Denizcilik Kurumu, ABD’nin talebi üzerine Yunanistan’in Iran bandirali petrol gemisine el koydugunu duyurdu.

Yunanistan, ABD'nin Talebi Üzerine Iran Bandirali Petrol Gemisine El Koydu


Iran Limanlar ve Denizcilik Kurumu tarafindan yapilan açiklamada, Yunanistan’in Iran’a ait petrol gemisine el koydugu bildirildi.

Açiklamada, petrol gemisine ABD’nin talebi üzerine el konuldugu aktarilarak, "Iran Islam Cumhuriyeti bayragi tasiyan petrol gemimiz Yunanistan hükümeti tarafindan tasidigi petrol ile birlikte durduruldu ve gemiye el konuldu. Bu eylem ABD’nin talebi ve isbirligi ile gerçeklestirildi.

Yunanistan’in bu yaptigi deniz korsanligidir" denildi.

“Teknik bir sorun yasayan gemimiz en yakin ülkenin sahiline yaklasti”

Geminin teknik bir sorun nedeniyle Yunanistan sahiline yaklastigi ve yardim talebinde bulundugu belirtilen açiklamada, "Tipki uluslararasi deniz tasimaciligi kurallarinda oldugu gibi teknik bir sorun yasayan gemimiz en yakin ülkenin sahiline yakinlasti ve yardim talebinde bulundu. Bu talep dogrultusunda geminin teknik sorunu giderilmeli ve gemi uluslararasi tasimaciligina devam etmeliydi. Ancak Yunanistan hükümeti ABD ile isbirligi içerisinde yardim talebinde bulunan gemimize el koydu. Yunanistan uluslararasi kurallara uyarak petrol gemimizi serbest birakmalidir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA